Italia. Mai bine de jumătate din pasagerii unor zboruri din China, testaţi pozitiv pentru Covid în Lombardia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Regiunea Lombardia din nordul Italiei a început luni testarea obligatorie pentru COVID-19 a tuturor pasagerilor de pe zborurile venite din China. Primele rezultate arată că mai mult de jumătate dintre pasagerii testaţi sunt infectaţi, transmite Reuters.

Italia, care a fost în februarie 2020 prima ţară europeană lovită puternic de coronavirusul SARS-CoV-2 după descoperirea acestuia în China, este acum tot prima care impune teste obligatorii persoanelor venite din această ţară confruntată cu o explozie a infectărilor după ce guvernul de la Beijing a pus capăt politicii zero-COVID sub presiunea protestelor care au cerut relaxarea restricţiilor.

Pe principalul aeroport din nordul Italiei, Milano-Malpensa, pasagerii a două zboruri venite luni de la Beijing şi Shanghai au fost testaţi; dintre cei 62 de pasageri ai primului zbor, 35 au fost testaţi pozitiv, iar pentru al doilea zbor testul este pozitiv în cazul a 62 din cei 120 de pasageri.

Ministrul italian al sănătăţii, Orazio Schillaci, a anunţat miercuri impunerea de teste COVID-19 obligatorii pentru toate persoanele sosite din China. „Această măsură este esenţială pentru a asigura supravegherea şi detectarea posibilelor (noi) variante ale virusului astfel încât să protejăm populaţia Italiei”, a declarat el.

Oficialul italian nu a precizat măsurile în cazul persoanelor venite din China şi testate pozitiv, dar responsabilii sanitari din Lombardia şi din regiunea Lazio, unde se află şi Roma, au declarat că acestea vor trebui să rămână în carantină în centre stabilite de autorităţile sanitare locale italiene.

 

Italia cere teste COVID-19 obligatorii pentru toate persoanele sosite din această țară

 

Italia a decis miercuri impunerea de teste COVID-19 obligatorii pentru toate persoanele sosite din China, ţară confruntată cu o explozie a infectărilor după relaxarea bruscă a restricţiilor, transmit agenţiile AFP şi Reuters.

„Această măsură este esenţială pentru a asigura supravegherea şi detectarea posibilelor (noi) variante ale virusului astfel încât să protejăm populaţia Italiei”, a declarat ministrul italian al sănătăţii, Orazio Schillaci.

„Supravegherea şi prevenţia, prin secvenţiere, sunt fundamentale pentru a detecta în timp util eventuale noi variante de îngrijorare (ale coronavirusului SARS-CoV-2) şi care deocamdată nu circulă în Italia”, explicase el mai devreme, când a anunţat că testarea obligatorie a persoanelor sosite din China era încă în analiză.

Această ţară se confruntă cu o explozie a cazurilor de COVID-19 după relaxarea restricţiilor determinată de protestele împotriva măsurilor antiepidemice care durează de trei ani şi au provocat o stare de saturaţie în rândul populaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel