Italia. Păgubit și bun de plată: Un hoț român cere daune de la proprietarul magazinului pe care l-a jefuit

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Poliția a confiscat trei proprietăți în valoare de 420.000 de euro în Italia. O societate românească este implicată
Poliția a confiscat trei proprietăți în valoare de 420.000 de euro în Italia. O societate românească este implicată

Un comerciant din Lodi, Italia, este audiat într-un proces pentru tentativă de omor, după ce a împușcat în spate un român care venise, alături de alți doi conaționali, să fure din magazinul acestuia. Românul împușcat cere acum daune morale de la cel de la care venise să fure.

Instanța din Lodi cheamă la proces un comerciant de 60 de ani din Mulazzano (Lodi) pentru tentativă de crimă,. Bărbatul a reacționat după ce magazinul său alimentar a fost prădat de o bandă de cel puțin cinci bărbați care au avut a spart obloanele folosind un Fiat Panda furat  pe post de berbec.

Bărbatul, care locuiește împreună cu familia sa într-un apartament de lângă magazinul, se uitase pe fereastră în seara jafului- 7 martie 2020 și, potrivit martorilor, ar fi început să țipe la atacatori, dar aceștia ar fi început să arunce cu pietre în direcția sa. ,

La un moment dat, vânzătorul și-a luat arma și a tras trei focuri de sus, rănind însă în spate un tânăr român, care locuia într-o tabără nomadă din Milano. Victima a fost târâtă departe și apoi lăsată de complicii săi în fața spitalului San Carlo din Milano.

Doi dintre membrii bandei care au dat spargerea în acea seară au fost identificați de carabinieri și au primit deja 3 ani și 8 luni, respectiv 4 ani și 4 luni pentru tâlhărie agravată cu o sentință care a devenit definitivă.

Acum tânărul rănit a intentat o acțiune civilă împotriva negustorului. Prima audiere a procesului împotriva negustorului va avea loc pe 7 decembrie în curtea din Lodi.

Potrivit apărării, operatorul ar fi acționat într-o stare de perturbare gravă și în proces i se va cere în primul rând să recunoască apărarea legitimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel