Italia: Pachete trimise de români spre țară, BLOCATE de poliția italiană

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliția din Brescia a demarat o amplă acțiune de identificare a modului în care transportatorii români duc pachetele spre România. Oamenii legii au oprit doi șoferi care făceau curse Italia-România și au ajuns la concluzia că nu au acte doveditoare pentru pachetele transportate. 

În condițiile în care românii din Italia sunt încă obligați să intre în carantină la sosirea în România cei mai mulți trimit pachete membrilor din țară și așteaptă relaxarea măsurilor pentru a reveni și ei. Poliția italiană a întețit însă controalele pentru verificarea transportatorilor. 

Iată mai jos comunicatul emis de poliția din Brescia: 

"Patrulele din Montichiari au prins câțiva transportatori rutieri care au încălcat legislația privind transportul internațional. În două verificări la Brescia, primul prin via Borgosatollo și al doilea la zona de taxare din Brescia Centro, doi șoferi români au fost verificați și s-a constatat că efectuau transportul de mărfuri între Italia și România, fără a deține însă documentele însoțitoare prevăzute. În urma investigațiilor, a fost însă posibil ca oamenii legii să reconstruiască originea și destinația și, în unele cazuri, a fost posibil să se stabilească și remunerația plătită pentru pachete. 

Reamintim că legislația referitoare la aceste transporturi prevede că mărfurile trebuie să aibă documentația de origine și destinație prevăzută de tratatele internaționale. 

Nu doar documentele de transport, ci și documentele de conducere sunt sub observație: în timpul nopții la stația de taxare din Brescia și din zona de servicii Ghedi Ovest, personalul de Montichiari a oprit și alte vehicule românești care făceau transport internațional. Poliția a ajuns la concluzia că un șofer avea cardul neconform cu directiva Parlamentului European. Tot în acest caz, ambii șoferi au fost sancționați cu o amendă de 409,00 EUR și reținerea administrativă a vehiculului timp de 60 de zile. Activitatea de sancționare nu se limitează numai la șoferi, ci și la compania care deține vehiculul și care nu a verificat valabilitatea documentelor șoferilor săi". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel