Italia. O bunică a destructurat o reţea mafiotă din sudul ţării. Voia să îşi salveze nepotul

Andreea Cosma |
Data publicării:

O informaţie furnizată de o bunică ce spera să-şi salveze nepotul de patima drogurilor a ajutat poliţia să destructureze o reţea mafiotă din Calabria, în sudul Italiei, au anunţat miercuri autorităţile locale, informează AFP.

Optsprezece persoane suspectate că sunt implicate în acest trafic de droguri din regiunea Cetraro, legat de clanul mafiot Muto, au fost arestaţi în cadrul acestei operaţiuni.

Clanul Moto este una dintre numeroasele familii ce fac parte din 'Ndrangheta, redutabila mafie calabreză, considerată una dintre cele mai puternice din lume şi a cărei activitate principală este traficul de droguri.

"Această bunică s-a adresat carabinierilor pentru a le cere să-i salveze nepotul", a declarat miercuri pentru presă colonelul Piero Sutera, comandantul carabinierilor din Cosenza, în regiunea Calabria.

Grupul infracţional destructurat era de asemenea implicat în extorcarea de fonduri de la firme ce operează în sectorul turismului. Una dintre ele a cerut ajutorul poliţiei.

"Aceşti oameni au suferit din cauza aroganţei acestor criminali care le cereau bani", a comentat procurorul anti-mafia Nicola Gratteri, citat de cotidianul Gazzetta del Sud.

Gratteri, procuror principal într-un "maxi-proces" în curs împotriva 'Ndrangheta, cu peste 300 de acuzaţi, a precizat că o parte dintre banii extorcaţi au fost daţi membrilor clanului aflaţi la închisoare şi familiilor acestora, potrivit aceleiaşi surse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel