Italia. O asistentă româncă și-a infectat mama cu coronavirus. Femeia a murit singură la spital

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Tragedie greu de imaginat într-o familie de români din Italia. O asistentă i-a transmis infecția cu noul coronavirus mamei sale, care nu a supraviețuit luptei cu boala. 

O asistentă medicală româncă rezidentă în Abano (provincia Padova) a fost luat noul coronavirus și l-a transmis mai departe mamei sale. Luminița Aurora Chirculescu s-a stins din viață marți, 14 aprilie, în spitalul în care era internată de aproape două săptămâni după ce a acuzat simptomele bolii provocate de infecția cu Covid-19, scrie publicația Il Gazzettino.

Anca Petrișor a venit în Italia încă din anul 1990. Ea lucrează ca asistentă medicală la Policlinica din Abano și locuia împreună cu fiul ei, Șerban și cu mama sa. Femeia a lucrat cu sute de bolnavi de coronavirus, până când s-a infectat și ea, fiind testată pozitiv.

Fiul său, care lucrează și el ca tehnician radiolog, a fost pus în carantină la domiciliu împreună cu bunica lui.

Din păcate, pentru mama sa, Luminița Aurora Chirculescu, a fost prea târziu. Ea luase deja virusul de la Anca, fiind dusă la spital unde medicii au încercat să îi salveze viața, însă niciun tratament nu a dat rezultate.

"Când am văzut că mama nu se simte bine, am sunat la ambulanță și au internat-o la secția de boli infecțioase. După patru zile în care a avut simptome ușoare, a fost transferată la Terapie Intensivă unde echipa medicului Eugenio Serra a încercat imposibilul. Din păcate, pe 14 aprilie, mama a murit, singură, fără îmbrățișarea familiei sale", a povestit Anca, copleșită de durere. 

"Sentimentul de vinovăție nu va dispărea niciodată"

 

Anca Petrișor trece acum prin momente extrem de dificile, fiind măcinată de sentimentul de vinovăție. Femeia știe că ea a fost cea care a adus acasă virusul, venind în contact cu nenumărați pacienții infectați.

"Am în suflet un sentiment de vinovăție care nu va dispărea niciodată. Nu mă pot ierta că nu am reușit să-mi protejez mama, în ciuda tuturor precauțiilor pe care le-am luat. Acest virus este cu adevărat îngrozitor și perfid. Mama era o femeie inteligentă, plină de viață. A fost un sprijin moral de neînlocuit pentru mine și fiul meu. Din păcate acest virus malefic mi-a arătat ce înseamnă să fii în prima linie, să ai grijă de cei bolnavi, să ajuți pacienții să lupte împotriva infecției și apoi să nu mai poți face nimic pentru una dintre cele mai dragi persoane pe care le ai, mama ta", a mărturisit Anca, citată de aceeași sursă.

Medicii vor efectua o autopsie 

 

Corpul Aurorei Chirculescu a fost supus unei autopsii, medicii dorind  să înțeleagă de ce nu a funcționat terapia pe care au administrat-o. Anca solicită acum să i se facă testul rapid, pentru a putea merge la cimitir să-și ia rămas bun de la mama sa.

"Insist să ni se facă testul mie și fiului meu. Dacă suntem negativi, putem cel puțin să mergem la cimitir, să ne luăm rămas bun de la mama", a spus românca.

 (w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel