Italia nu mai vrea migranţi ilegali. Avertismentul ministrului de externe

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Luigi Di Maio
Luigi Di Maio

Italia nu mai vrea migranţi ilegali pe teritoriul sau, a avertizat luni, la Tunis, ministrul italian de externe Luigi Di Maio, după o discuţie cu preşedintele tunisian Kais Saied, potrivit AFP.

Şeful diplomaţiei italiene efectuează o vizită de lucru la Tunis cu ministrul de interne Luciana Lamorgese, dar şi cu Oliver Varhelyi, comisarul european pentru extindere, si Ylva Johansson, comisarul european pentru afaceri interne. După o întâlnire cu şeful statului tunisian, Di Maio a spus cp ţara sa "este pregătită să prezinte toate ajutoarele necesare Tunisiei" pentru a lupta împotriva imigraţiei ilegale.

Însă "nu se pune problema de a-i lasă în Italia pe cei care vin în mod ilegal", a adăugat el, conform unui comunicat al preşedinţiei tunisiene. Negocierile dintre Italia şi Tunisia vor continua "pentru a găsi formule de cooperare bilaterală", a mai spus ministrul italian, conform aceleiaşi surse. Delegaţia italiana şi-a exprimat "sprijinul politic şi economic" pentru Tunisia, "pentru a întări eforturile naţionale (...) prin încurajarea investiţiilor li crearea de locuri de muncă în special în regiunile din interior", se mai arată în comunicat. La rândul său, preşedintele Saied a afirmat din nou că "soluţiile de securitate nu permit singure să se lupte împotriva migraţiei neorganizate".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel