Italia. Nouă acțiune împotriva grupării mafiote 'Ndrangheta. 27 de arestări

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Douăzeci şi şapte de persoane având legături cu organizaţia mafiotă 'Ndrangheta au fost arestate marţi în cadrul unei operaţiuni desfăşurate de poliţia italiană în Veneto, regiunea din jurul oraşului Veneţia, informează dpa.

Suspecţii au fost acuzaţi de apartenenţă la o grupare de criminalitate organizată, extorcare, răpire, spălare de bani, emiterea de facturi false şi cămătărie, a menţionat Parchetul din Veneţia.

Infractori având legături cu familia Grande Aracri din cadrul 'Ndrangheta (temută grupare de criminalitate organizată cu sediul în Calabria, sudul Italiei) au încheiat înţelegeri cu întreprinzători din Veneto care i-au ajutat să spele sume mari de bani printr-o schemă care implica emiterea de facturi false.

Celula respectivă a 'Ndrangheta se infiltrase în activităţi economice din provinciile Padova, Treviso şi Vicenza, precum şi din zona oraşului Veneţia.

'Ndrangheta, devenită la începutul anilor 2000 cea mai puternică grupare de criminalitate organizată din Italia, controlează traficul de cocaină în Europa, iar în ultimii ani şi-a extins operaţiunile.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel