Italia. Mihai a murit la muncă, după ce a căzut de la înălțime: „Era expert în intervențiile pe schele. E de neînțeles ce s-a întâmplat“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un muncitor român de 55 de ani, rezident în Vezza d’Oglio, provincia Brescia, a murit la locul de muncă, după ce a căzut de pe o schelă de la o înălțime de peste trei metri.

 Mihai A.  lucra la o schelă, miercuri după-amiază, pe șantierul unui hub logistic de modă din Trecate, provincia Novara, atunci când a suferit tragicul accident de muncă.  Românul și-a pierdut echilibrul și a căzut la pământ. În Vezza d'Oglio, unde locuia, era alături de fiica lui cea mică. El își lasă soția și alte două fiice în România. Bărbatul fusese angajat recent și locuia cu chirie, alături de alți colegi, pentru a fi în apropierea șantierului unde lucra.

Două ambulanțe au sosit la la fața locului împreună cu poliția de la secția Trecate. Din păcate, chiar înainte să ajungă la camera de urgență a spitalului Maggiore din Novara, Mihai a murit. Personalul sanitar a încercat să-l resusciteze, dar, din păcate, fără rezultat.

Colegii de muncă îl știau pe Mihai  sub numele de Michele, traducerea italiană a prenumelui său. „Era un muncitor expert în intervențiile pe schele, chiar și la înălțimi destul de mari”, au spus colegii săi. „Obișnuia să poarte întotdeauna dispozitive de siguranță și e de neînțeles ce i s-a întâmplat, cum de-a căzut așa, din senin, fără un motiv anume.”

Abia începuse munca, după restricțiile de coronavirus

 

S-a deschis imediat o anchetă, printre diferitele ipoteze care au motivat căderea de pe schele, se evaluează și un posibil stop cardiac care l-ar fi făcut pe bărbat să cadă inconștient, scrie La Stampa. Cauzele morții sunt cercetate și de oficialii Spresal, serviciul de prevenire și siguranță la locul de muncă Novara ASL, informează La Stampa.

Șantierul unde lucra Mihai, unde se construiesc două hale uriașe, de 60.000 și 100.000 de metri pătrați,a fost închis până acum din cauza situației de urgență Coronavirus. Angajații companiilor subcontractate au reluat activitatea luni, 4 mai, odată cu începerea etapei 2 a ieșirii din pandemie.

Compania Techbau de la Castelletto Ticino nu a dorit să facă niciun comentariu despre decesul românului. „Pentru moment, procedurile noastre nu ne permit să facem declarații cu privire la accidentul care a avut loc pe șantierul Trecate unde muncitorul și-a pierdut viața", au precizat reprezentanții companiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel