Medicii din Italia cer guvernului lockdown TOTAL: "E o tragedie națională!"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Tot mai mulți medici din Italia cer guvernului Conte instituirea unui lockdown total, invocând "o tragedie națională".  

Medicii din Italia solicită un lockdown total, pe fondul creșterii numărului de cazuri grave de infectare cu noul coronavirus și de suprapopulare a secțiilor de Terapie Intensivă.

Doctorul și profesorul academician Walter Ricciardi, consilier al Ministerului Sănătății din Italia, este doar unul dintre medicii cer guvernului italian să ia măsuri mai drastice.

"Este o tragedie națională prevestită. Avem deja o creștere de 10% a deceselor provocate de infarct și ictus. Dacă nu acționăm acum, vom avea mai mulți morți mâine. Lockdownul trebuia impus imediat în anumite zone metropolitane. Eu l-aș fi decis deja la Napoli”, spune medicul citat de Il Messaggero.

"Vom depăși numărul maxim de pacienți internați la Terapie Intensivă"

 

Massimo Andreoni, directorul secției de Boli Infecțioase de la spitalul Policlinico di Tor Vergata din Roma, trage la rândul său un semnal de alarmă cu privire la presiunea fantastică pe sistemul de sănătate.

"Datele sunt foarte clare. În două săptămâni vom depăși numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă pe care i-am avut în luna aprilie. În cele două secții de Boli Infecțioase pe care le conduc eu, avem pacienți care respiră cu ajutorul aparatelor. Încercăm, pe cât posibil, să nu încărcăm secțiile de Terapie Intensivă. Chiar și dacă am reuși să creăm mai multe locuri, nu am avea personal medical la care să apelăm”, spune profesorul. 

Situația este mai gravă ca în primăvară

 

Potrivit celor mai recente date publicate de către Ministerul Sănătății din Italia, numărul pacienților internați în secțiile ATI a ajuns la 2.749. În luna aprilie, numărul maxim a fost de 4.068. În acest ritm, în numai două săptămâni Italia va depăși numărul maxim de pacienți la Terapie Intensivă care a fost atins în luna aprilie.

Cea mai mare problemă indicată de medicii din Italia este lipsa personalului calificat.

"Suntem mult mai stresați. Restricțiile impuse nu fac decât să încetinească creșterea numărului de contaminări. Restricțiile decise prin ultimul decret au venit prea târziu. Ar fi fost bune când eram la 20.000 de cazuri noi pe zi, nu azi, când suntem la 40.000”, a mai spus Massimo Andreoni.

medici italia cer lockdown

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel