Italia. Mariana, o româncă vândută de tată în copilărie, susține că a cunoscut-o pe Denise Pipitone, fata dispărută acum 17 ani

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Mariana, o tânără de origine română, care spune că a fost vândută, împreună cu fratele ei, de tatăl lor pe vremea când erau copii, susține că a cunoscut-o pe Denise  Pipitone, tânăra dispărută în urmă cu 17 ani, pe vremea când avea doar 4 ani. În urmă cu doar o lună, o altă tânără de origine română a fost confundată, crezându-se că poate fi fata despre care nu se mai știe nimic de atâția ani.

Mariana,  femeie de origine româncă, s-a prezentat la poliție și le-a spus anchetatorilor că este sigură că a întâlnit-o pe „Denise“, despre care crede că este copilul din filmulețul filmat la Milano de un agent de pază la șase săptămâni după dispariția flui Denise Pipitone la 1 septembrie 2004.

Mariana, tânăra de origine română, a apărut la emisiunea televizată "Chi l'ha Visto", și i-a povestit lui Federica Sciarelli despre momentul în care a mers la Paris pentru a-și întâlni familia biologică găsită pe rețelele de socializare (în prealabil își contactase fratele). Mariana și fratele ei ar fi fost "vânduți de tatăl lor" când erau copii. Din povestea ei, ajungem la cea (posibilă), a lui Denise Pipitone.

Mariana și fratele ei, vânduți de tată în copilărie

 

La Paris își întâlnește familia naturală și  cunoște o femeie, Florina, partenera fratelui tatălui ei biologic. Mai este și fiica ei, o fată mai tânără decât Mariana, care vorbește prost italiana, exprimându-se mai ales prin gesturi.

Fata spunea că nici ea nu-și cunoaște familia biologică și nici măcar nu știe exact câți ani are. După călătoria la Paris, Mariana a văzut pentru prima dată înregistrarea video a lui Felice Grieco, agentul de securitate care, la scurt timp după dispariția lui Denise, în septembrie 2004, a filmat la Milano cu un telefon mobil.

Mariana e convinsă că fetița era Denise, al cărui chip în acele săptămâni apărea în toate ziarele și știrile TV, iar în înregistrarea audio se aude și cum o cheamă "Denise". Pentru câteva secunde se vede și o femeie. Mariana vede o mare asemănare cu Florina, românca pe care a cunoscut-o la Paris. Dar mai ales observă că fetița cu care vorbise, care spunea că nu-și cunoaște familia de origine, seamănă cu Denise. Mariana a povestit această întâmplare carabinierilor încă dinaintea televiziunii.

Mariana și fratele ei, vânduți de tată în copilărie

 

Întâlnirea din Franța, de la Paris, a avut loc în urmă cu trei ani.

Unul dintre multele reportaje, desigur, fata este încă sigură de asemănarea dintre cele două femei, chiar dacă fotografia femeii de etnie romă făcută la Milano a fost făcută în 2004, iar pe Florina a văzut-o 14 ani mai târziu în tabăra de romi. Cert este că, în cazul lui Denise Pipitone, scrisorile, rapoartele și dezvăluirile continuă să sosească. 

În urmă cu o lună, cazul lui Denise a reintrat în actualitate tot datorită unei românce pe care o cheamă tot Denise. Tânăra a dat tonul unei noi anchete, în condițiile în care există asemănări cu Denise Pipitone, fetița dispărută în septembrie 2004 din Mazara del Vallo, Sicilia. Ulterior, românca a dovedit, prin probe ADN, că nu este Denise Pipitone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel