Italia. Instanța a anulat pedeapsa de 20 de ani de închisoare pentru Florin. Totul a pornit de la o încăierare la petrecerea burlacilor

Narcis Popa |
Data publicării:
Spania. Românul acuzat că a ucis și jefuit un om de afaceri important, a fost găsit vinovat
Spania. Românul acuzat că a ucis și jefuit un om de afaceri important, a fost găsit vinovat

Curtea Supremă a Italiei a decis ca procesul lui Florin Stângaciu, românul care a primit o pedeapsă inițială de 20 de ani de închisoare, să fie reluat. 

Judecătorii Curții Supreme au anulat pedeapsa de 20 de ani a Curții de Apel împotriva lui Florin Stingaciu, românul de 28 de ani, acuzat de uciderea unui tânăr basarabean, Igor Ojovanu, ucis cu o lovitură de cuțit în spate în seara zilei de 30 septembrie 2018 , la scurt timp după o petrecere a burlacilor. 

Procesul va fi reluat

Anularea sentinței vizează circumstanța agravantă a premeditării crimei. Ce inseamna asta? Că procesul revine la Curtea de Apel și pedeapsa pentru român ar putea coborî la 13 ani și 4 luni.

Încăierarea dintre tineri s-a sfârșit tragic

 

În seara zilei de 30 septembrie, acum patru ani, Ojovanu se afla la Fontane di Villorba împreună cu un grup de prieteni, toți de origine moldovenească, pentru a sărbători o petrecere a burlacilor într-un apartament. 

Petrecerea zgomotoasă s-a transformat într-o tragedie, când grupul de moldoveni a început o ceartă care a degenerat în bătaie cu Florin Stingaciu și alții, transmite Știri.md. Florin Stingaciu având cu el un cuțit, l-a omorât pe moldoveanul Igor Ojovanu.

"L-a înjunghiat pe fratele meu în spate. Fratele meu a reuşit să-şi scoată cuţitul şi a încercat să fugă. Românul s-a luat după el. L-am văzut şi am reuşit să-l îndepărtez de fratele meu. După câţiva metri, însă, fratele meu a leşinat. M-am dus la el, dar nu mai putea să vorbească. A murit în braţele mele, sub ochii mei. Nu pot să cred!", mărturiseşte cu durere Petru Ojovanu. "Igor era un băiat minunat. Visa la momentul în care termină şcoala şi îşi începe propria afacere. Acele bestii au atacat dintr-un motiv stupid. Spuneau că este zona lor şi că trebuie să plecăm", mai spune Petru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel