Italia înăspreşte reglementările privind coronavirusul pentru profesori şi pe trenuri

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Profesorii, conferenţiarii şi studenţii de la universităţile din Italia trebuie să fie pe viitor fie vaccinaţi împotriva COVID-19, fie să prezinte dovada unui rezultat negativ la testul pentru depistarea coronavirusului sau a trecerii prin boală, informează DPA.

Începând cu noul an universitar în luna septembrie, aceştia vor trebui să prezinte dovada adecvată fiecăruia dintre aceste cazuri pentru a putea participa la orele cu prezenţă fizică, a declarat ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, joi seara.

În plus, „certificatul verde”, termenul folosit pentru a descrie diferitele forme de dovadă, va fi valabil şi pe trenurile pe distanţe lungi şi pe autobuze, feriboturi sau zboruri începând din septembrie.

Dacă profesorii nu prezintă această dovadă, aceştia vor fi suspendaţi după cinci zile, a decis Cabinetul.

În Italia, noile infecţii cu coronavirus au crescut din nou recent, însă doar cu puţin.

 

Reglementările se înăspresc



Începând de vineri, reglementările se înăspresc: oricine doreşte să mănânce în interiorul unui restaurant, să meargă la un muzeu, la o piscină sau la spa în Italia trebuie să fie vaccinat împotriva COVID-19 sau să prezinte dovada unui rezultat negativ la testul pentru depistarea coronavirusului sau a trecerii prin boală. Aceste cerinţe sunt valabile şi pentru evenimentele culturale şi sportive care se desfăşoară în aer liber sau în sălile de sport. Regula se aplică persoanelor cu vârsta peste 12 ani.

Operatorii de restaurante şi ai altor companii trebuie să solicite prezentarea dovezii. Încălcările pot duce la amenzi.

În Italia, o primă doză de vaccin este suficientă pentru obţinerea certificatului verde. Boala nu trebuie să fi fost contractată cu mai mult de şase luni în urmă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel