Italia, în stare de pre-alarmă. Ar putea fi probleme cu aprovizionarea cu gaze

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Stare de pre-alarmă pentru gaz în toată țara
Italia. Stare de pre-alarmă pentru gaz în toată țara

Ca urmare a izbucnirii conflictelor dintre Rusia și Ucraina, Ministerul Tranziției Ecologice a declarat, la 26 februarie, stare de pre-alarmă pentru aprovizionarea cu gaze a Italiei.

Acesta este unul dintre primii pași prevăzuți în cadrul protocolului de criză care prevede trei niveluri diferite: monitorizare, alarmă și, în cele din urmă, urgență. Aflată la jumătatea distanței dintre primele două etape, starea de pre-alarmă este o măsură de precauție care vizează începerea unei monitorizări constante a situației energetice naționale.

Practic, pentru primele două niveluri, piața și aprovizionarea continuă să funcționeze în mod normal, fără a produce nicio schimbare în consumul cetățenilor.

 

Momentan, nu se prevede nicio raționalizare a consumului de energie 

 

Abia odată cu trecerea la faza de urgență reală ar putea fi introduse utilizarea stocării strategice (rezerve speciale care pot fi utilizate doar atunci când piața este în dificultate) și limitarea livrărilor pentru anumite companii prevăzută de lege.

Deja în faza de pre-alarmă, țara va umple depozitele în avans, cu respectarea procedurilor adoptate în condiții normale. Prin urmare, în acest moment, nu se prevede nicio raționalizare a consumului de energie pentru utilizatorii finali, dar dacă situația ar căpăta caracteristicile unei urgențe reale, nu ar fi excluse intervențiile de remediere.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel