Italia în Faza a doua: De la Milano la Palermo, orașele încep să revină la viață

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Faza a doua începe în Italia de astăzi, 4 mai, în care oamenii trebuie să învețe... să trăiască cu noul coronavirus. 4,4 milioane de oameni s-au întors la muncă în această zi de luni, ca primă măsură de relaxare.

Milano, la ora 9 dimineața, înregistra puțin trafic în stațiile de metrou - Străzile Milanului, unde s-au întors mașinile, și-au schimbat aspectul în ultimele săptămâni. „Volumele de trafic sunt încă ușoare.Există trafic în toată capitala lombardă, dar în acest moment curge, fără probleme", a explicat, pentru ANSA, reprezentantul centrului de operații al Poliției Locale. Puțini pasageri pe vehiculele de suprafață, autobuze și tramvaie și a flux regulat în stațiile de metrou.

Aproximativ 100 de persoane stau la rând, respectând măsurile de distanțare recomandate, pentru trenul Milano-Napoli.A fost creat un rând de o sută de persoane la Gara Centrală din Milano pentru a trece controalele înainte de a accesa trenul de la ora locală 7.10, primul dintre cele trei trenuri Frecciarossa care leagă orașul cu Roma și se termină în Napoli. Personalul verifică documentele pasagerilor și le controlează temperatura tuturor. Apoi, trenul a plecat cu doar 4 minute de întârziere și fără probleme.

De astăzi, pe lângă motivele de muncă dovedite și din motive urgente de sănătate, este posibilă deplasarea în afara regiunii și pentru a merge la reședința cuiva. Pentru a menține distanțele de siguranță și, prin urmare, alternarea locului, cu toate acestea, numai o parte din locurile disponibile au fost puse în vânzare, informează ANSA.

(w670)

Torino se trezește la trafic, iar dimineața se înregistrează noi ore de vârf. Magazinele rămân închise în continuare cu singura excepție a minimarchetelor și a câtorva baruri și cafenele care practică livrarea de alimente. Majoritatea trecătorilor de pe stradă poartă măști. Alergătorii și proprietarii de câini nu au pierdut timp și au pus imediat piciorul în parcul Valentino, care, după săptămâni de închidere pentru publicu, s-a transformat într-o pădure luxuriantă. 

Roma: În autobuz, pasagerii poartă în mască și pasagerii stau la distanță. A început noul serviciu de transport din Roma pentru faza 2, mijloacele de transport funcționând la capacitate de 50% penru autobuze și metrou. Masca și distanța de siguranță sunt principalele cerințe. Deocamdată, nu există probleme critice în privința numărului de pasageri care pot sta doar pe scaune care nu sunt marcate cu indicatoare.Aproximativ 1300 de autobuze și, de asemenea, convoaiele celor trei linii de metrou care au început să circule începând cu ora 5.30. Liniile Rome-Viterbo, Termini-Centocelle și Roma-Lido sunt de asemenea în funcțiune. Cursele se vor încheia la 11.30 pm, în timp ce serviciul de noapte este suspendat.

Capitala Italiei s-a trezit invadată de alergători, după relaxarea restricțiilor. Vila Pamphili este deschisă regulat și mai multe persoane aleargă sau merg pe jos, unele purtând măști și păstrând distanța. Zonele de joacă ale copiilor sunt îngrădite, iar poliția rutieră verifică respectarea regulilor stabilite în faza 2 de toată. În tot orașul, pasionații de fitness au așteptat zorii zilei pentru a-și putea pune din nou adidașii și a-și testa rezistența după aproape două luni de stat în case. 

Veneția este pe jumătate goală, nu există turiști. Autobuzele sosesc și pleacă regulat la terminalul auto din Piazzale Roma, cu distanța asigurată și limitarea pasagerilor la bord. Taxiurile sunt, de asemenea, staționate, dar greu utilizate. Docurile terminalului de apă nu sunt aglomerate; angajații companiei de transport public Actv garantează separarea între pasageri.

(w670)

Florența prinde din nou viața, fără situații haotice sau adunări. Pe străzile orașului există mai mult trafic decât în zilele anterioare, deși cu siguranță nu la nivelurile anterioare măsurilor de restricție pentru Coronavirus. Prin urmare, principalele căi și artere au fost repopulate cu mașini, dar mai ales frecvența transportului public a crescut: pentru a asigura distanța de siguranță între pasageri, autobuzele nu pot transporta mai mult de 11 persoane așezate și 7 în picioare, toate cu masca. O mare atenție, apoi, la stațiile de tramvai, care sunt gestionate de poliția municipală pentru a evita adunările. La bord se află la maximum 44 de pasageri în tramvai, față de 270 pe care vehiculul îi poate transporta de obicei. Sunt programate peste 900 de călătorii zilnice.

Napoli- O mare prezență de călători în Piazza Garibaldi, în Napoli, la stația de autobuz a companiei napolitane de mobilitate. La bord nu au mai mult de 18-20 de pasageri. Nu se oprește pe drum pentru a evita supraaglomerația. Așadar, sunt cei care nu pot urca și trebuie să aștepte următoarele curse. Pe trenurile Cirumvesuviana care leagă provincia cu Napoli multe locuri „închise": există navetiști care ajung la locurile de muncă, dar nu există studenți și, prin urmare, nu există o mulțime specială în acest moment. Momentan nu există cozi pentru accesarea liniei 1 de metrou și a celor trei funiculare, potrivit Corriere. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel