Italia. IMUNITATEA lui Salvini, discutată în Senatul italian

O comisie a Senatului italian a început miercuri să dezbată în legătură cu ridicarea imunităţii parlamentare a ministrului de interne Matteo Salvini, acuzat de 'răpirea' unor migranţi aflaţi pe o navă de salvare, transmite dpa.

Acuzaţia se bazează pe decizia lui Salvini de a întârzia cu aproape o săptămână, în pofida condiţiilor critice de la bord, a debarcării celor peste 150 de migranţi salvaţi şi transportaţi într-un port din Sicilia de nava Diciotti a pazei de coastă italiene.

Un tribunal special a decis că Salvini ar trebui judecat pentru decizie, pentru care riscă o pedeapsă cu detenţie între 3 la 15 ani, dar aducerea sa în instanţă nu poate avea loc decât cu autorizare din partea Senatului - mai întâi în comisie, apoi în plen.

Vezi și: ȘOC în Italia. Salvini, INCULPAT pentru sechestrare de persoane

Comisia senatorială are la dispoziţie 30 de zile pentru a examina cazul înainte de a emite o recomandare pentru votul în plen. Rezultatul procedurii este incert.

Salvini, liderul Ligii (extrema dreapta), a declarat iniţial că nu doreşte imunitate şi că este pregătit să se apere în instanţă, însă marţi şi-a schimbat tactica.

În timp ce prim-ministrul Giuseppe Conte şi alţi membri ai guvernului îl susţin, aliatul său din coaliţia de guvernare, Mişcarea 5 Stele (M5S), este divizat. Ca partid antisistem, M5S se opune de regulă privilegiilor politicienilor, precum imunitatea parlamentară, dar un vot împotriva lui Salvini ar putea destabiliza guvernul.

Vezi și: Salvini, REACȚIE după acuzația de sechestrare de persoane: "Frică? ZERO"

În august, migranţilor de pe Diciotti li s-a permis în cele din urmă debarcarea după ce Biserica catolică italiană, Albania şi Irlanda au fost de acord să preia o parte dintre ei. Cu toate acestea, angajamentul de transfer către Albania nu s-a concretizat.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAIIti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.81