Italia. IMUNITATEA lui Salvini, discutată în Senatul italian

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

O comisie a Senatului italian a început miercuri să dezbată în legătură cu ridicarea imunităţii parlamentare a ministrului de interne Matteo Salvini, acuzat de 'răpirea' unor migranţi aflaţi pe o navă de salvare, transmite dpa.

Acuzaţia se bazează pe decizia lui Salvini de a întârzia cu aproape o săptămână, în pofida condiţiilor critice de la bord, a debarcării celor peste 150 de migranţi salvaţi şi transportaţi într-un port din Sicilia de nava Diciotti a pazei de coastă italiene.

Un tribunal special a decis că Salvini ar trebui judecat pentru decizie, pentru care riscă o pedeapsă cu detenţie între 3 la 15 ani, dar aducerea sa în instanţă nu poate avea loc decât cu autorizare din partea Senatului - mai întâi în comisie, apoi în plen.

Vezi și: ȘOC în Italia. Salvini, INCULPAT pentru sechestrare de persoane

Comisia senatorială are la dispoziţie 30 de zile pentru a examina cazul înainte de a emite o recomandare pentru votul în plen. Rezultatul procedurii este incert.

Salvini, liderul Ligii (extrema dreapta), a declarat iniţial că nu doreşte imunitate şi că este pregătit să se apere în instanţă, însă marţi şi-a schimbat tactica.

În timp ce prim-ministrul Giuseppe Conte şi alţi membri ai guvernului îl susţin, aliatul său din coaliţia de guvernare, Mişcarea 5 Stele (M5S), este divizat. Ca partid antisistem, M5S se opune de regulă privilegiilor politicienilor, precum imunitatea parlamentară, dar un vot împotriva lui Salvini ar putea destabiliza guvernul.

Vezi și: Salvini, REACȚIE după acuzația de sechestrare de persoane: "Frică? ZERO"

În august, migranţilor de pe Diciotti li s-a permis în cele din urmă debarcarea după ce Biserica catolică italiană, Albania şi Irlanda au fost de acord să preia o parte dintre ei. Cu toate acestea, angajamentul de transfer către Albania nu s-a concretizat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel