Italia. I-a furat toți banii strânși pentru o mașină nouă și a fugit cu ei. Român arestat după ani de zile de căutări

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Român arestat de carabinieri în timp ce fura fier de la o uzină părăsită / foto: freepik.com
Italia. Român arestat de carabinieri în timp ce fura fier de la o uzină părăsită / foto: freepik.com

Carabinierii au executat un mandat de arestare pe numele unui român de 34 de ani. Acesta a comis o serie de infracțiuni și a fugit în Italia.

Carabinierii de la Departamentul Operativ din Piacenza au arestat un străin de 34 de ani în executarea unui mandat european de arestare pentru furt calificat și conducere fără permis, emis în martie 2022 de Autoritatea Judiciară din Tulcea (România). Bărbatul fusese condamnat la o pedeapsă de trei ani, patru luni și șaptezeci de zile de închisoare.

 

Românul a furat 2100 de euro de la un prieten și a fugit

 

La 31 mai 2015, fusese prins conducând un vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere, iar în 2017, profitând de prietenia cu un consătean și știind că acesta din urmă păstra la domiciliu o sumă de bani pentru achiziționarea unui autoturism, a forțat cu o secure un geam al casei.

După ce a intrat prin efracție în casa lui, a furat suma de 2100 de euro și încă 100 de ron. Tot în 2017, bărbatul de naționalitate română în vârstă de 34 de ani fusese prins cu 24 de kilograme de pește din diferite specii, capturat cu o barcă cu vâsle din lemn și aluminiu neînmatriculată și șase setci monofilament de 600 de metri lungime.

 

Românul a fost arestat

 

Autoritățile din Tulcea (România) îl semnalaseră pe bărbat, care a fost găsit probabil în provincia Piacenza, unde fugise. Carabinierii Departamentului Operativ, după investigațiile și verificările corespunzătoare, au reușit să localizeze casa în care bărbatul se stabilise în Travo.

Aceștia au așteptat ca bărbatul să iasă din casă dis-de-dimineață pentru a merge la serviciu și l-au oprit. Ulterior, acesta a fost declarat în stare de arest și a fost dus la închisoarea "Novate", la dispoziția Curții de Apel din Bologna, în vederea extrădării ulterioare în țara solicitantă, unde își va executa pedeapsa.

 

----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel