Italia. Familie de români, evacuată după o alunecare de teren. S-a prăbușit zidul de sprijin

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Alunecare de teren în Lagonegro, zidul de sprijin se prăbușește: șapte familii evacuate, una de români sursa foto:  BezirksregierungKöln / Twitter
Italia. Alunecare de teren în Lagonegro, zidul de sprijin se prăbușește: șapte familii evacuate, una de români sursa foto: BezirksregierungKöln / Twitter

Din cauza vremii nefavorabile a avut loc o alunecare de teren în comuna Lagonegro, Basilicata, Italia. Șapte familii au fost evacuate din casele lor, printre care și niște români.

Mai mulți bolovani și bucăți mari de pământ au invadat străzile dintr-o comună din Italia. Primarul, Maria Di Lascio, a fost nevoit să evacueze șapte familii care locuiesc în zonă. La fața locului, tehnicienii de la protecția civilă au efectuat primele inspecții.

 

Comuna este încă în pericol și pot apărea noi desprinderi

 

Teama este că acum alunecarea de teren s-ar putea agrava, deoarece partea rămasă din zidul de sprijin care s-a prăbușit duminică după-amiază este încă nesigură.

Dacă va continua să plouă, pot apărea noi desprinderi. Din acest motiv, zona (via 28 ottobre, în imediata vecinătate a oficiului poștal) a fost împrejmuită și nu sunt excluse alte ordine de evacuare.

 

Printre familiie evacuate se află și una de români

 

În acest moment au fost evacuate 7 familii, pentru un total de 18 persoane care au fost găzduite de rude și prieteni încă de duminică după-amiază. O familie de români, care locuiește de ani de zile în Lagonegro, a fost în schimb cazată de municipalitate într-un hotel.

Cauza căderii zidului ar fi fost ploaia în cantități foarte mari din acest  weekend și care a umflat pământul. Din fericire, în acel moment (în jurul orei 14.00), când s-a produs alunecarea de teren, nu trecea nimeni pe acolo.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel