Italia. Descoperire impresionantă a carabinierilor: doi români ascundeau în casă materiale furate în valoare de 75.000 de euro

Liviu Ludovic |
Data publicării:
masina_carabinieri
masina_carabinieri

Doi român, soț și soție, au fost arestați în Italia, după ce carabinierii au descoperit în casa celor doi bunuri furate în valoare de 75.000 de euro. 

Polițiștii italieni au descins miercuri, 30 septembrie 2020, într-o casă situată pe Via Cappucccini în localitatea Vigevano (provincia Pavia). Imobilul era închiriat de mai mult timp de o familie de români. Vecinii cuplului au sunat de mai multe ori la poliție în ultimele zile și au raportat că noaptea vin și pleacă mai multe dube, relatează publicația Prima Pavia.

Agenții nucleului operativ au început o investigație la sfârșitul căreia, datorită informațiilor obținute, au identificat o vilă în care aveau suspiciuni că se află multe bunuri furate. În casa vizată locuiau nu mai puțin de opt cetățeni români, mulți dintre ei cu antecedente penale.

Prin urmare, polițiștii îmbrăcați în civil au mers la casa în cauză pentru a identifica toți rezidenții efectivi.

La ușă a răspuns o femeie care a raportat că locuiește acolo împreună cu soțul și cei doi copii. De îndată ce au intrat în casă, însă, agenții au observat mormane de echipamente electrice produse de compania Bticino. Luată la întrebări, femeia nu a putu să justifice proveniența acestora.

Echipamentele electrice trebuiau să ajungă în Peru

 

Polițiștii au verificat etichetele și codurile de bare de pe ambalaje și au contactat sediul central al BTicino. Managerul le-a spus că este vorba despre materiale care erau destinate exportului către biroul companiei din Peru. Mai mult, se pare că biroul peruvian raportase efectiv o lipsă de materiale corespunzătoare a aproximativ 70.000 de euro.

Carabinierii au ajuns la concluzia că echipamentele au fost furate în timpul transportului. În paralel cu investigația autorităților, conducerea companiei BTicino a lansat o anchetă internă pentru a stabili cum a fost posibil furtul. Printre materialele sustrase se numără comutatoare electrice, surse de alimentare, lămpi cu led.

Doi români, soți și soție, au fost reținuți de carabinieri. 

romani materiale furate italia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel