Italia. Camion cu numere de România, plin ochi de droguri: peste 200 kg de hașiș și marijuana găsite

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Camion cu numere de România, plin ochi de droguri: peste 200 kg de hașiș și marijuana găsite
Italia. Camion cu numere de România, plin ochi de droguri: peste 200 kg de hașiș și marijuana găsite

Captură maximă la porțile lacului Garda din Italia: peste 200 de kilograme de droguri au fost recuperate de carabinieri. Agenții au surprins un bărbat de origine marocană, în vârstă de 40 de ani, în timp ce încărca două pachete voluminoase cu peste 60 de kilograme de hașiș, dintr-un camion cu numere românești.

Bărbatul luase drogurile de la un șofer de camion în vârstă de 34 de ani, care le descărcase din mașina sa oprită la periferia orașului San Pietro di Morubio (VR). Șoferul, în momentul intervenției poliției, ar fi numărat o sumă de aproape 10 mii de euro în numerar, pe care o primise cu puțin timp înainte de la bărbatul de 40 de ani.

Niciunul dintre cei doi nu a opus rezistență în momentul arestării, în timp ce percheziția camionului articulat cu numere de înmatriculare românești, efectuată ulterior, a scos la iveală numeroase ambalaje care conțineau în total 120 de kilograme de hașiș și peste 20 de kilograme de marijuana, toate ascunse în cutii de carton și pungi de plastic negre împrăștiate printre bunurile transportate.

 

Camion cu numere de România, plin de droguri


O confiscare uriașă a fost făcută de carabinierii din Caprino, după o anchetă amănunțită. De fapt, militarii au ascultat spusele unor șoferi de camion, care în timpul verii au semnalat un Volkswagen Golf care se plimba în mod suspect prin marile parcări pentru camioane, în jurul centrelor comerciale din Affi.

Oamenii Armatei au efectuat, așadar, investigațiile necesare și au reușit să identifice mașina și, grație cititoarelor de numere de înmatriculare din sistemele de supraveghere video ale municipalității din Affi, au reușit să reconstituie mișcările, care nu păreau a fi justificate de nicio activitate legală.

Lunea trecută, numărul de înmatriculare în cauză, care s-a dovedit a fi înregistrat pe numele unui cetățean marocan rezident în provincia Trento, cu antecedente minore în materie de droguri, a fost "agățat" de aceleași camere municipale.

 

Descoperirea traficanților de droguri

 

Astfel, militarii din Caprino, care îl urmăreau prin intermediul sistemelor de supraveghere video, au decis să meargă după el. După o scurtă oprire în apropierea centrului comercial Iperaffi, mașina și-a continuat drumul spre zona Bassa Veronese până când a ajuns într-o parcare pentru vehicule grele situată în zona industrială din San Pietro di Morubio, unde șoferul a rămas în așteptare.

Tot în jurul orei 20.00 a sosit și camionul cu numere de înmatriculare românești, care a oprit în apropierea Golfului. Cei doi se înțelegeau din semne, apoi șoferul camionului cobora și deschidea remorca în lateral, descărcând drogurile. 

La scurt timp după aceea, militarii din Caprino, cu ajutorul colegilor lor din Legnago, i-au blocat pe cei doi bărbați și au procedat la verificarea celor două vehicule, descoperind drogurile.

De asemenea, locuința bărbatului de 40 de ani din provincia Trento a fost percheziționată în timpul nopții de carabinierii locali, care au găsit alte 70 de grame de cocaină și 5.000 de euro în numerar. 

 

Arestare validată

 

După ce arestarea a fost comunicată procurorului de serviciu de la Parchetul din Verona, Dr. Carlo Boranga a dispus ca cei doi bărbați să fie trimiși la casa districtuală din Verona până la audierea de validare.

La finalul acestei audieri, gip Carola Musio a validat măsura și a dispus ca ambii bărbați să fie arestați preventiv. Cazul ar putea să nu se încheie aici: carabinierii din Caprino își continuă de fapt ancheta pentru a identifica canalele de distribuție a drogurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel