Italia. BOOM de noi infecţii de Coronavirus. Peste 2.000 de cazuri noi de infectare în 24 de ore

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Foto: ILUSTRATIV
Foto: ILUSTRATIV

Italia a înregistrat 2.548 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a anunțat joi Ministerul Sănătății, fiind pentru prima dată după luna aprilie când bilanțul zilnic depășește pragul de 2.000 de contagieri.

 

 

În ultimele 24 de ore, numărul deceselor a fost de 24, față de 19 în ziua precedentă, cu mult mai puține decât la vârful epidemic înregistrat în Italia în lunile martie și aprilie. Premierul italian Giuseppe Conte a declarat joi că va cere parlamentului să prelungească până la sfârșitul lui ianuarie 2021 starea de urgență, ce urmează să expire la mijlocul lui octombrie.

Italia a fost prima țară europeană lovită de pandemie și deține încă cel mai trist bilanț, de 35.918 de decese dintr-un număr de 317.409 de infectări confirmate. Guvernul a reușit insă să aducă epidemia sub control în vară.

Ultima dată când Italia a consemnat mai mult de 2.000 de cazuri a fost pe 29 aprilie, când au fost raportate 2.086 de infectări, cu doar câteva săptămâni înainte ca guvernul să permită redeschiderea restaurantelor, barurilor și magazinelor. Pe 29 aprilie numărul deceselor a fost de 323.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel