Italia. Bonus de 200 de euro pentru badante, persoanele care desfășoară activități independente și menajere: Când se aplică

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Îngrijitorii, bonele și menajerele au cerut salarii cu aproximativ 80 de euro în plus în ultimele șase luni
Italia. Îngrijitorii, bonele și menajerele au cerut salarii cu aproximativ 80 de euro în plus în ultimele șase luni

Primă de 200 de euro pentru persoanele care desfășoară activități independente, menajere și îngrijitoare: iată de când încep înscrierile.

Campania de bonusuri de 200 de euro a Inps continuă în Italia. Institutul a anunțat că, în luna august, exact 427.634 de ajutoare domestice și îngrijitori (din 445.875 de cereri depuse) au primit stimulentul economic. Totuși, acesta nu este încă numărul total, deoarece lucrătorii casnici mai au încă timp până la 30 septembrie, data limită, pentru a depune o cerere. Toate celelalte categorii de profesioniști care nu au beneficiat încă de această măsură au termen până la 31 octombrie pentru a o solicita.

Cine a primit bonusul de 200 de euro?

 

În luna iulie, Inps a stabilit că beneficiarii de venit de cetățenie, pensionarii sau beneficiarii de pensie de însoțire și beneficiarii de alocație socială sau de indemnizație de handicap, precum și angajații din sectorul public și privat care îndeplinesc condițiile necesare, vor primi prima de 200 de euro. Până la 1 iulie, 13.137.000 de pensionari au primit indemnizația, în timp ce 800.000 de gospodării (singurul caz în care norma prevede că prima se adresează întregii familii și nu unei singure persoane) au fost creditate cu această sumă.

Pentru categoriile menționate mai sus, procesul de plată a fost automatizat, de la verificarea cerințelor până la plată, la fel cum se va întâmpla în luna octombrie pentru beneficiarii Naspi și Dis-Coll (cu condiția să fi fost șomeri în luna iunie), beneficiarii șomajului agricol 2021 și titularii fostei indemnizații Covid prevăzute de decretele Sostegni și Sostegni bis. Acest lucru a redus timpul și sarcina pentru cetățeni.

Dar pentru celelalte categorii procedura este diferită: pentru lucrătorii casnici, între timp, o notă Inps precizează că "din momentul transmiterii cererii, în termen de aproximativ patru zile lucrătoare, îngrijitorii și lucrătorii casnici pot consulta pe ecran - în punctul de acces "Prestații non-pensionare", secțiunea "Bonus 200 euro" - rezultatul cererii lor".

Celelalte categorii de beneficiari ai bonusului 200

 

În luna octombrie, celelalte categorii de lucrători ale căror cereri pentru prima de 200 de euro vor fi procesate de Inps sunt:

- titularii unor relații de colaborare coordonată și continuă, cu un contract activ la 18 mai 2022 și cu venituri din relațiile menționate anterior care nu depășesc 35 000 EUR pentru anul 2021;

- lucrătorii sezonieri, pe perioadă determinată și intermitenți cu 50 de zile de muncă efectivă în 2021 și cu venituri provenite din raporturile menționate mai sus care nu depășesc 35 000 EUR. Grupul-țintă include, de asemenea, lucrătorii pe perioadă determinată din sectorul agricol;

- membri ai Fondo Pensione Lavoratori dello Spettacolo (Fondul de pensii pentru lucrătorii din domeniul divertismentului) cu 50 de contribuții zilnice în 2021, din care rezultă un venit care nu depășește 35 de mii de euro;

- persoane fizice ocazionale care desfășoară activități independente fără număr de înregistrare în scopuri de TVA, neînregistrate la alte forme de asigurări sociale obligatorii, deja titulari în anul 2021 de contracte reglementate de art. 2222 din Codul civil, înregistrate la 18 mai 2022 la Fondul de contabilitate separată, care au plătit cel puțin o contribuție lunară în anul 2021

- agenții de vânzări la domiciliu, înscriși în Contul Separat la 18 mai 2022, care pot solicita pentru anul 2021 un venit de peste 5.000 de euro din această activitate.

Noi categorii de beneficiari începând cu august 2022

 

Decretul-lege Aiuti bis, amintește Inps, publicat în Monitorul Oficial nr. 185 din 9 august 2022, a prevăzut, de asemenea, o extindere a măsurii de 200 de euro și pentru lucrătorii care nu sunt vizați de decretul anterior, cum ar fi lucrătorii care au fost concediați și lucrătorii care s-au întors din concediul de maternitate, sportivii, doctoranzii, beneficiarii de burse de cercetare și pensionarii de la 1 iulie 2022, precum și finanțarea a încă 100 de milioane de euro pentru plata primei de 200 de euro pentru profesioniști.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel