Italia. Bilanț Coronavirus 27 martie 2022: 153.220 de persoane pozitive în prezent

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Bilanț Coronavirus, Lombardia, datele de astăzi, duminică 27 martie 2022: iată toate actualizările privind pandemia de Covid-19 în Italia.

În a doua jumătate a după-amiezii de astăzi vor fi publicate date legate de monitorizarea pandemiei Covid-19 în regiune, cu referire în special la noile cazuri de infectări constatate și la presiunea exercitată de pacienții Covid. Potrivit statisticilor de ieri, 8.532 de cazuri pozitive din 68.574 de teste moleculare și antigenice procesate în ultimele 24 de ore.

De asemenea, 13 persoane au murit, ceea ce ridică numărul total al victimelor de la începutul pandemiei la 39.175. Pe de altă parte, numărul de persoane vindecate este în continuă creștere, ajungând la 2.304.233. Prin urmare, numărul persoanelor care sunt în prezent pozitive la Coronavirus este de 153.220, dintre care 152.260 se află în izolare la domiciliu.

Internările în toate secțiile sunt în scădere, dar cele de la terapie intensivă sunt în creștere. În secțiile medicale Covidiu sunt 915 pacienți (-41), în timp ce la terapie intensivă sunt 45 (+2), cu patru intrări noi. În ceea ce privește situația pe provincie, în Milano au fost înregistrate 2.790 de cazuri. Urmează, în top cinci al provinciilor lombarde cele mai afectate de virus, Brescia (1.042), Varese (924), Monza și Brianza (764) și Bergamo (549).

 

Bilanț Coronavirus Lombardia 

Il Sussidiario.net raportează cuvintele lui Letizia Moratti, vicepreședinte al Regiunii Lombardia și consilier regional pentru Bunăstare, pronunțate cu ocazia conferinței Agenas, cu ocazia căreia femeia a cerut o reprimare a spitalelor.

Iată cuvintele ei, preluate din "Il Giorno": „Serviciile de sănătate în regim liber-profesionist reprezintă o cale alternativă la cea a serviciilor de sănătate cu bilet. Libera profesie este un instrument valabil în cazul în care clientul dorește să aleagă personal medicul care îl va trata, dar nu poate fi considerată în niciun caz o scurtătură pentru a anticipa momentul tratamentului".

În plus, "volumele de producție ale profesiei liberale din fiecare structură publică și acreditată nu pot depăși în niciun caz volumele oferite în mod normal de serviciul de sănătate. Regiunea Lombardia consideră că este esențial să monitorizeze în timp util și actualizat toate opțiunile cetățenilor atunci când apelează la profesia liberă.

În curând, toți furnizorii publici și privați vor trebui să înceapă să furnizeze lunar Regiunii o listă cu toate serviciile prestate în cadrul profesiei liberale. Un sistem de analiză și de monitorizare va fi finalizat în scurt timp, care va permite să se verifice dacă cantitățile de servicii furnizate în profesie liberală de către toate structurile publice și private nu depășesc niciodată volumele serviciilor corespunzătoare furnizate de serviciul național de sănătate și dacă timpii de așteptare ai serviciilor liberale nu sunt niciodată departe de cei ai serviciului național de sănătate".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel