Italia. Bătăi, agresiuni, furturi și infractori: un bar a fost închis pentru a patra oară. Doi români au fost răniți în timpul ultimei încăierări

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Româncă eliberată, după ce a fost prinsă la volan în stare de ebrietate și a provocat un accident rutier
Italia. Româncă eliberată, după ce a fost prinsă la volan în stare de ebrietate și a provocat un accident rutier

Bătăi, agresiuni, furturi și infractori: "Barul Oasi" din Vicenza a fost închis pentru a patra oară în urma unui nou episod de violență, unde doi oameni au fost răniți. 

Decizia de închidere a fost luată de către Questore Paolo Sartori, ca urmare a problemelor repetate de ordine și siguranță publică care au avut loc în barul respectiv în ultimul an.

 

Doi răniți în timpul ultimei încăierări

 

Barul Oasi a rămas o atracție pentru infractori, fiind plin de persoane cu condamnări anterioare pentru trafic și comercializare de droguri, și a devenit adesea locul unor încăierări violente și furturi. Deși autoritățile au luat măsuri de închidere de trei ori în trecut (ianuarie 2022, iunie 2022 și mai anul trecut), barul a continuat să funcționeze ca un centru de trafic de droguri și sursă de tulburare pentru locuitorii din zona Viale San Lazzaro din Vicenza.

Ultimul incident, care a dus la a patra închidere, a avut loc în decursul serii zilei de vineri 28 iulie, în jurul orei 21.00, când doi cetățeni străini s-au bătut în bar. Un bărbat de origine română în vârstă de 47 de ani și un bărbat egiptean de 25 de ani au fost implicați într-o încăierare violentă, în urma căreia amândoi au fost răniți. Cu toate acestea, ambii au refuzat tratamentul medical și au părăsit locul incidentului. 

Un alt cetățean român a fost, de asemenea, rănit, deși mai puțin grav. Ambii, însă, de teama unor consecințe ulterioare, au refuzat să fie tratați de serviciile de urgență 118. 

 


Risc de retragere permanentă a permisului

 

Questore Paolo Sartori a luat măsura drastică de a suspenda licența barului și de a-l închide pe o perioadă de 40 de zile. În plus, au fost emise două ordine de deplasare obligatorie împotriva celor doi protagoniști ai încăierării, cu interdicția de a reveni în Vicenza în următorii trei ani.

Chestorul a avertizat că, dacă situația nu se va îmbunătăți după această închidere, el va lua în considerare retragerea permanentă a licenței barului. El a subliniat importanța protejării ordinii și siguranței publice pentru liniștea și bunăstarea cetățenilor și a promis că autoritățile vor acționa cu cea mai mare rigoare pentru a preveni reapariția unor astfel de situații periculoase în viitor.

"În cazul în care nici măcar această măsură severă nu se va dovedi, în viitor, decisivă pentru a pune capăt acestei situații grave care, din păcate, se repetă în mod sistematic, este clar că va trebui să procedez la revocarea definitivă a licenței", a declarat chestorul conform presei italiene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel