Italia. Avion de vânătoare Eurofighter prăbușit în Sicilia: A fost găsit trupul neînsuflețit al pilotului

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Sicilia, Italia - Un avion al forțelor aeriene italiene s-a defectat și s-a prăbușit în orașul Locogrande, la vest de insula Sicilia, a anunțat guvernul național. Cadavrul pilotului Fabio Antonio Altruda a fost găsit ulterior.

Avionul de vânătoare al Forțelor Aeriene se afla într-o misiune de antrenament, iar rămășițele au fost găsite la nord de Marsala. Acesta ar fi explodat în zbor

Eurofighterul care ieri, s-a prăbușit la opt kilometri de baza militară din Trapani Birgi. Rămășițele pilotului, care se presupune că nu a ajuns la timp pentru lansare, au fost găsite în timpul nopții la mică distanță de aeronavă. O cameră de supraveghere de la o casă din zonă a surprins explozia. Imaginile arată clar flacăra exploziei în aer a avionului de vânătoare, care zbura, înarmat, împreună cu o altă aeronavă. Numele pilotului mort era Fabio Antonio Altruda. Parchetul din Trapani a deschis o anchetă în legătură cu incidentul.

Corpul căpitanului Altruda, din escadrila 37, a fost găsit în zona Locogrande, la câțiva kilometri nord de Marsala, unde avionul s-a prăbușit din cauze care nu au fost încă stabilite. Căutările, efectuate cu ajutorul baloanelor de iluminare, au fost conduse de pompierii unității Nbcr, care, împreună cu o echipă a Forțelor Aeriene, au localizat rămășițele avionului de vânătoare în albia unui râu. Căpitanul Altruda se înscrisese la cursul regulat Ibis 5 la Academia Forțelor Aeriene din Pozzuoli în 2007. Avea sute de ore de zbor la activ, chiar și în afara granițelor italiene, fiind adesea implicat în misiuni NATO, potrivit Corriere.

Italia. Avion de vânătoare Eurofighter prăbușit în Sicilia: A fost găsit trupul neînsuflețit al pilotului

 

Potrivit Forțelor Aeriene, care au ordonat o anchetă pentru a stabili cauzele accidentului, incidentul a avut loc în timp ce aeronava se întorcea dintr-o misiune de antrenament. Alarma a fost declanșată la ora 18:00, la aproximativ 8 km sud-est de baza aeriană. Un elicopter al Centrului SAR a decolat imediat de la baza din Trapani pentru a localiza zona exactă a impactului și pentru a căuta pilotul. Avionul, care s-a prăbușit la sol, s-a dezintegrat în urma impactului, iar resturi incendiare au fost de asemenea găsite la câteva sute de metri distanță. Elicopterul HH139 al Centrului de căutare și salvare din Trapani a survolat zona în care s-a produs accidentul, provocând mici focare de incendiu generate de epava în flăcări a aeronavei. Nu a fost emisă nicio alertă înainte de accident și nici pe măsură ce au trecut orele.

„Doresc să-mi exprim în numele Ministerului Apărării și al meu personal sentimentele de profundă compasiune față de familia căpitanului pilot Fabio Antonio Altrudaï“ a comentat ministrul Apărării, Guido Crosetto. „Am aflat cu mare tristețe vestea tragică. Astăzi, întreaga Forță de Apărare îmbrățișează familia și pe cei dragi căpitanului Altruda, cu promisiunea că nu vor fi niciodată lăsați singuri. I-am transmis generalului Luca Goretti, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, sincerele mele condoleanțe pentru grava pierdere suferită“, a conchis oficialul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel