Italia. Avansul economiei din 2019, sub semnul întrebării

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Italia
Italia

În demersul de a ajunge la un acord cu CE referitor la politica fiscală, Italia caută să înrăutăţească estimarea din buget privind avansul economiei în 2019.

Ministerul Economiei din Italia caută să înrăutăţească estimarea din buget privind avansul economiei în 2019, pentru a ajunge la un acord cu Comisia Europeană referitor la politica sa fiscală, au anunţat duminică publicaţiile italiene, transmite Reuters.

Luna trecută, Comisia Europeană a adoptat o decizie fără precedent de a respinge proiectul de buget al Italiei, subliniind că acesta nu permite reducerea deficitului şi a datoriei publice, a doua cea mai mare din zona euro raportat la PIB. Până la data de 13 noiembrie, autorităţile de la Roma trebuie să prezinte Bruxelles-ului o nouă versiune revizuită a proiectului de buget pentru 2019. La rândul său, Comisia Europeană îşi va prezenta, în data de 21 noiembrie, opiniile cu privire la planurile bugetare prezentate de fiecare ţară din zona euro, inclusiv de Italia.

În cele mai recente estimări din octombrie, Italia a îmbunătăţit la 1,5% previziunea de creştere a economiei în 2019.

Vineri, ministrul italian al Economiei, Giovanni Tria, a reiterat că Guvernul de la Roma nu intenţionează să cedeze la solicitările venite de la Comisia Europeană vizând revizuirea proiectului de buget pe 2019. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel