Italia. ATENȚIE la escrocheria "Coletul". Dacă deschizi acest SMS poți pierde toți banii din cont 

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

O escrocherie prin SMS face ravagii în Italia. Utilizatorii primesc pe telefon un mesaj în care sunt anunțați de situația unui colet, iar accesarea linkului înseamnă adesea furtul datelor bancare. O femeie a pierdut 19.000 de euro din cont. 

Escrocheria "Coletul" face ravagii în Italia. Presa din această țară atrage atenția asupra unui mesaj pe care foarte multe persoane din Italia îl primesc în această perioadă.

SMS-ul conține un link unde utilizatorii sunt invitați să dea click, apoi le sunt cerute date personale extrem de importante. 

Escrocheria "Coletul". Ce scrie în SMS-ul înșelător

 

"Coletul dumneavoastră este pe drum. Îl puteți urmări aici". Acesta este textul mesajului suspect, potrivit Corriere della Serra

În realitate nu există niciun pachet, fiind doar o încercare de a fura datele bancare ale victimei și alte informații personale.

Printre cele mai recente cazuri se numără cel al unei femei din Valtellina, regiunea Lombardia, căreia i-a fost sustrasă din cont suma de 19.000 de euro.

(dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App atunci când apare o știre importantă, puteți intra în grupul de Whats App al Stiri Diaspora accesând următorul link->https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG )

 

Această metodă de a fura bani este una clasică în mediul online. O persoana primește un mesaj text pe telefonul mobil și o invitație de a intra pe un link pentru a finaliza o operațiune urgentă. Odată intrată pe site, victima este anunțată că este necesar să facă o plată pentru a i se elibera coletul livrat, deoarece costurile de expediere nu au fost încă plătite.

Pandemia i-a determinat pe oameni să folosească tot mai mult serviciile online, de aceea înșelăciunile de acest tip sunt în continuă creștere.

esrocheria-coletul-italia-sms-pierzi-banii

Mecanismul de phishing

 

Ce face înșelătoria de succes este faptul că site-ul în cauză a fost creat pentru a semăna din toate punctele de vedere cu cel al unei companii de transport. Conform mecanismului tipic de phishing (în acest caz smishing, înșelăciunea fiind transmisă prin sms), dacă destinatarul mesajului așteaptă de fapt un pachet, riscul căderii în capcană crește semnificativ.

Cu toate acestea, este esențial să rețineți că niciun curier nu va cere vreodată bani suplimentari în timp ce coletul este în curs de livrare.

Cei care primesc acest sms trebuie să-l ignore și mai ales să nu acceseze linkul. Dacă totuși accesați linkul din greșeală, nu introduceți datele solicitate.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel