Italia. Asistentă româncă, acuzată că a furat bani și carduri de la pacienți în stadiu terminal

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Italia. Asistenta socială de naționalitate română, condamnată la 2 ani de închisoare: a furat carduri de la pacienții internați
Italia. Asistenta socială de naționalitate română, condamnată la 2 ani de închisoare: a furat carduri de la pacienții internați

O asistentă româncă este acuzată că a furat cardurilor unor pacienți din spital pentru a face cumpărături. Femeia a fost exclusă din profesie și are interdicție de a profesa timp de 4 luni.

O româncă, angajată ca asistentă pe perioadă nedeterminată la Santo Stefano din Prato, a fost suspendată și de către autoritatea sanitară locală, care a inițiat propria acțiune disciplinară

Asistenta este acuzată că a furat carduri de numerar și carduri de credit de la cel puțin trei pacienți internați la spitalul din Prato nu va avea voie să lucreze timp de patru luni în nicio unitate publică sau privată.

Ordinul de interdicție a fost semnat de către magistrații Tribunalului din Prato.

Femeia, o româncă în vârstă de 55 de ani care era angajată pe perioadă nedeterminată la Santo Stefano, este acuzată că a furat carduri și carduri de numerar de la trei persoane internate la spital și, în special, că a folosit unul furat de la o femeie bolnavă de cancer care a murit ulterior.

Asistentă româncă, acuzată că a furat bani și carduri de la pacienți în stadiu terminal

 

Ancheta, efectuată de carabinieri, le-a permis să reconstituie că OSS a efectuat 15 tranzacții cu cardurile de numerar furate, aproape întotdeauna în supermarketuri obișnuite, toate plățile sub 25 de euro pentru care nu era necesară introducerea pin-ului.

Carabinierii au depistat identitatea femeii prin verificarea încrucișată a mișcărilor bancomatului și compararea acestora cu imaginile din supermarket în momentele în care au fost efectuate plățile, precum și prin identificarea femeii prin numărul de înmatriculare al mașinii.

Totul a pornit de la plângerea tatălui femeii decedate. Bătrânul își dăduse seama de niște mișcări suspecte în contul fiicei sale și s-a adresat carabinierilor.

Conducerea spitalului, după ce a fost informată despre acest lucru, a trimis-o pe asistentă în concediu forțat și, ulterior, a decis să o suspende de la locul de muncă până la încheierea procedurii disciplinare, care ar putea duce la concedierea femeii de 55 de ani.

Pe de altă parte, o altă familie de români a fost victima unui jaf în Pozzuoli, regiunea Campania din provincia Napoli, Italia.

„Au luat totul, chiar și lenjeria intimă. Acum ce o să facem?”. Acestea sunt cuvintele de disperare rostite de o turistă româncă ce a fost jefuită astăzi împreună cu familia ei. Hoții, această dimineață, i-au jefuit mașina, luând practic totul: valizele și tot felul de obiecte personale pe care familia le ducea la Ischia unde trebuia să petreacă vacanța.

Italia. O familie de români s-a trezit într-un „coșmar” după ce a fost să mănânce o pizza

 

Femeia, de origine română, a părăsit Bologna cu soțul, copiii și câțiva membri ai familiei pentru a face o oprire în Pozzuoli înainte de a pleca spre Ischia. În așteptarea feribotului, grupul a hotărât să parcheze mașina de-a lungul liniilor albastre de lângă Via Roma, la câțiva pași de piața de pește. Au mâncat o pizza în centrul istoric, iar hoții au intrat în acțiune, în plină zi: după ce au spart un geam, au deschis ușile mașinii luând practic totul.

Mare a fost dezamăgirea când, la sosirea lor, turiștii români au conștientizat ce s-a întâmplat. „Ce facem acum? Am rămas fără nimic. Ne-au luat hainele, lucrurile personale și chiar și lenjeria. Ne-au stricat vacanța, au transformat-o într-un coșmar”. Zona în care a avut loc furtul nu este acoperită nici de camerele de supraveghere video municipale, nici de cele ale activităților comerciale din zonă.

Polițiștii au deschis o anchetă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel