Italia. Asistenți români, în bătălia cu coronavirusul: „Suntem la limită. Am lucrat cu saci de gunoi în picioare. Nu mai putem“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Raluca și soțul ei sunt lucrători sanitari în Italia. Ei fac parte din rîndul celor care sunt în linia 1 în lupta ingrată cu noul coronavirus. Soțul pare să fii contactat boala lucrând la o unitate de primiri urgențe.

Raluca Vasile a acceptat să vorbească despre iadul care s-a dezlănțuit în Italia în aceste zile. Pandemia de coronavirus ia sute de vieți zilnic în peninsulă. Amândoi lucrează în spital și iau contact cu persoane infectate cu noul coronavirus. Soțul ei este posibil să se fi îmbolnăvit de COVID-19. Așteaptă în prezent rezultatul testului. 

„Am făcut toto ce am putu, până acum 3 zile. Soțul meu este bolnav acum... Ce să vă spun. Febra crește, scade, e răcit, îl doare capul. Face 2,3 pași și nu mai poate să respire. (...) Soțul meu sună disperat în fiecare oră (n.r. pentru a afla rezultatul testului de coronavirus) pentru că așteptăm rezultatul... laboratoarele nu mai fac față, sunt foarte multe teste care se fac. (...) Bănuiesc că el a luat COVID-19 din spital, lucrând în camera de gardă de primiri urgențe, primind pacienți cu coronavirus pozitiv, bănuiesc că da...“ a declarat Elena Vasile într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS.

Asistenta româncă aflată la Torino face un apel către toți oamenii: „Vreau ca lumea să înțeleagă: stați în case oameni buni! Este mesajul pe care îl transmit tuturor românilor“.

Românca spune că deja în Italia resursele medicale sunt pe terminate. 

„Au fost perioade în care am avut (n.r. materiale sanitare), acum suntem la limită. Soțul meu a lucrat într-o secție de coronavirus pozitiv cu saci de gunoi în picioare. Mai multe... nu pot să vă spun, trageți concluziile. Nu mai putem să ne protejăm noi ca operatori sanitari“, a mai spus Raluca Vasile în direct, prin telefon, la Realitatea PLUS.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel