Italia. Șapte bărbați acuzați de anarho-terorism: Au organizat proteste violente și au sabotat antenele radio-TV

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliţia din Italia a arestat şapte membri ai unei grupări din Bologna acuzate de anarho-terorism.

Poliţia italiană a anunţat miercuri că a arestat un grup de anarho-terorişti acuzat că a sabotat reţele de supraveghere ale poliţiei şi antene radio-TV, precum şi de proteste violente împotriva deschiderii de noi centre pentru migranţi, informează DPA.

Celula anarhistă avea sediul la Bologna, au informat procurorii antiterorism din acest oraş, precizând că şapte persoane au fost plasate în arest preventiv.

Alţi cinci membri ai celulei au primit interdicţie de a părăsi Bologna, iar patru dintre ei au obligaţia de a se prezenta zilnic la poliţie.

Conform procurorilor, gruparea s-a aflat în spatele unui atac prin incediere la Bologna în decembrie 2018 împotriva unor antene radio-TV, unele dintre ele folosite de poliţie pentru ascultări telefonice şi supraveghere audio-video.

'Închideţi antenele, redeşteptaţi conştiinţa solidarităţii cu anarhiştii încarceraţi şi monitorizaţi'



Autorii atacului au lăsat scris pe un zid următorul mesaj: 'Închideţi antenele, redeşteptaţi conştiinţa solidarităţii cu anarhiştii încarceraţi şi monitorizaţi'.

Potrivit agenţiei europene Europol, Italia, Grecia şi Spania sunt 'epicentrul activităţii de extremă stânga şi anarhist-teroriste din Uniunea Europeană'.

În 2018, în UE au fost plănuite, executate sau dejucate 34 de atacuri ale unor terorişti de extremă stânga sau anarhişti, în legătură cu care au fost operate 34 de arestări, a indicat Europol în cel mai recent raport, publicat în luna iunie, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel