Italia. Apel "tăcut" la 112: O româncă a lăsat telefonul deschis în timp ce soțul ei țipă și o agresează verbal de față cu copiii

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:

O româncă a dat un telefon "silențios" carabinierilor, lăsând telefonul deschis pentru ca aceștia să audă strigătele unei dispute aprinse în desfășurare cu soțul ei, pe care l-a reclamat în acea seară.

Înainte de a-și denunța soțul pentru rele tratamente agravate în familie, în fața celor doi copii mici, femeia cere ajutorul carabinierilor, al unui centru anti-violență și al municipalității.

Bărbatul este îndepărtat, dar procesul soțului, care face în continuare obiectul măsurii preventive, continuă oricum, din cauza gravității faptei, în fața judecătoarei Elisabetta Massini.

 

Apel telefonic "tăcut" la 112

 

Potrivit acuzării, cuplul de naționalitate română care locuia în Castel Sant'Elia, Provincia Rieti, Lazio din Italia, era deja în proces de separare. Însă cei doi erau forțați să locuiască sub același acoperiș din cauza problemelor economice, putându-se baza doar pe venitul de cetățenie și pe locurile de muncă aferente. În această perioadă, soțul ar fi numit-o zilnic prostituată, acuzând-o că ar fi ieșit să însoțească alți bărbați. Un comportament agresiv doar verbal, dar care făcea totuși ca femeia să se teamă pentru siguranța ei.

Ieri, au fost audiați ca martori comandantul carabinierilor din Castel Sant'Elia, Stefano Bisogno, și primarul Vincenzo Girolami, precum și un asistent social și un alt asistent social. Acesta din urmă, un asistent educativ, a fost trimis timp de aproximativ cinci luni, de trei ori pe săptămână, la domiciliul cuplului pentru a-i ajuta pe cei doi copii minori la teme, ca parte a traseului dezvoltat pentru familie de către cooperativă pentru a-i ajuta pe cei mici.

 

Româncă, agresată verbal de față cu copiii

 

Alarma a fost declanșată la 11 iulie 2021, când presupusa victimă a dat un telefon "silențios" carabinierilor, lăsând telefonul deschis pentru ca aceștia să audă strigătele unei altercații aprinse în desfășurare cu soțul ei, pe care l-a reclamat în acea seară.

"Din câte se aude, din moment ce vorbesc românește între ei, este o ceartă reciprocă, dar bineînțeles că ne-am deplasat de urgență la fața locului", a precizat comandantul, care a preluat apoi plângerea. Întrucât discuția a fost purtată în limba română, la cererea procurorului Michele Adragna, autoritățile au dispus ca înregistrarea apelului la numărul de urgență să fie tradusă, motiv pentru care a fost desemnat un interpret pe 23 noiembrie.

 

Prezumția de nevinovăție

 

Bărbatul așteaptă să primească o pedeapsă. În sistemul penal italian, există prezumția de nevinovăție până la judecata finală. Prezumția de nevinovăție se bazează pe articolul 27 din Constituția italiană, conform căruia o persoană "nu este considerată vinovată până la o condamnare definitivă", conform Tuscia Web.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel