Italia a identificat un nou „pacient 0”, care ar fi fost infectat cu SARS-CoV-2 încă din noiembrie 2019

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Italia a identificat un nou „pacient zero”, care a fost infectat cu SARS-CoV-2 în noiembrie 2019, fiind cea mai recentă dovadă că noul coronavirus circula deja în Europa înainte ca China să alerteze lumea cu privire la focarul de la Wuhan.

Unei femei de 25 de ani din Milano i s-a efectuat o biopsie a pielii, după ce a suferit o erupție cutanată în ​​noiembrie.

Descoperirile publicate într-un jurnal medical britanic sugerează că virusul a ajuns deja în nordul Italiei până în toamna anului 2019, cu câteva săptămâni înainte de primul caz cunoscut anterior, un băiat de patru ani care a avut boala în decembrie.

Femeia devine cel mai nou „pacient zero” din Italia, dar cercetătorii cred că boala a fost în țară înainte de noiembrie. Probele de sânge prelevate de la pacienții cu cancer din Milano și testate ulterior pentru Covid au sugerat că boala a fost prezentă încă din septembrie.

 

Italia, prima țară occidentală care a fost lovită de Covid-19

 

Italia nu a depistat primul caz până la sfârșitul lunii ianuarie 2020 și săptămâni mai târziu a devenit prima țară occidentală care a fost lovită de Covid-19.

Femeia a apelat la ajutorul medicilor din cauza unei erupții pe piele și a durerii în gât.

Experții în sănătate spun că o erupție a pielii este unul dintre simptomele mai puțin frecvente ale Covid-19, alături de diaree și dureri de cap.

Ea a efectuat o biopsie, iar cercetătorii au păstrat proba și au comparat-o cu cele ale pacienților cu Covid-19.

 

Virusul ar fi putut chiar să se răspândească încă din septembrie 2019

 

În iunie anul trecut, în urma unor analize, femeia a descoperit că are anticorpi, sugerând faptul că a fost infectată.

Separat, un studiu realizat de Institutul Național al Cancerului din Italia la sfârșitul anului trecut a sugerat că virusul ar fi putut chiar să se răspândească încă din septembrie 2019.

Cercetătorii au descoperit că zeci de voluntari implicați într-un proces din septembrie 2019 până în martie 2020 au dezvoltat anticorpi împotriva Covid-19 până în februarie.

Alte studii au sugerat că virusul era deja prezent în Franța, Brazilia și Statele Unite înainte de sfârșitul anului 2019.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel