Italia: Zeci de clădiri din Umbria au devenit nelocuibile după cutremurul de joi

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Zeci de clădiri din regiunea italiană Umbria au fost declarate improprii pentru utilizare în urma mişcărilor seismice înregistrate în regiune în ultimele zile, transmite sâmbătă agenţia ANSA. 

Epicentrul celui mai mare dintre aceste cutremure, cu magnitudinea 4,4, produs joi, s-a situat în zona oraşului Umbertide, lângă Perugia.

În localitatea Pierantonio, aproape 80% dintre locuinţe sunt nelocuibile din diverse motive, în special din cauza crăpăturilor mari din structura clădirilor. Verificările efectuate de către pompieri au fost reluate sâmbătă dimineaţă.

Zeci de clădiri din Umbria au devenit nelocuibile după cutremurul de joi

 

Vineri seara, au fost adăpostite în săli de sport din Pierantonio şi Umbertide 116 persoane cărora Departamentul de Protecţie Civilă le-a asigurat cina. Împreună cu cei care au ales să doarmă în maşini, aproape 200 de persoane şi-au petrecut cea de-a doua noapte consecutiv afară din locuinţele lor.

Luca Carizia, primarul oraşului Umbertide, a declarat joi pentru ANSA că în urma cutremurului localnicii speriaţi au ieşit în stradă. Clădiri, inclusiv şcolile şi spitalele, erau în curs de verificare pentru eventuale daune, a mai spus el, citat de Agerpres.

 

Unde s-a simțit cutremurul

 

Mai mulți cetățeni au spus pe rețelele de socializare că seismul a fost resimțit foarte puternic nu doar în apropierea orașului, ci și în Perugia și alte orașe din provincie. „L-am simțit foarte clar în Perugia, la primul etaj. Aproximativ 3 secunde”, a scris un utilizator.

Șocul s-a simțit și la Florența, Terni, Orvieto și într-o măsură mai mică la Teramo, din nou conform celor aflate din comentariile pe rețelele de socializare.

Acesta nu este singurul cutremur înregistrat în ultimele zile. Astăzi au fost cutremure în Campi Flegrei, zonă deja lovită de câteva seisme bine sesizate în ultimele zile și în Monteverde (provincia Avellino).

La scurt timp după miezul nopții, INGV a raportat un cutremur în Marea Ionică de Sud cu o magnitudine de 4,3, la o adâncime de 25 de kilometri. În aceeași zonă, un alt cutremur mai ușor a fost înregistrat chiar înainte de ora patru dimineața.

Revenind în centrul Italiei, momente de panică au fost și la Monteriggioni, în provincia Siena, luni, 6 martie: la scurt timp după ora 15:20, pământul s-a zguduit și, potrivit estimărilor experților, cutremurul detectat a fost de magnitudinea 2,2, la o adâncime de 8 km.

 

-------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG  

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel