Italia. Sezonieri români infectaţi cu COVID-19, prinşi în timp ce voiau să se întoarcă în ţară. Ceilalţi călători nu ştiau că sunt bolnavi printre ei

Andreea Cosma |
Data publicării:
carabinieri_controale
carabinieri_controale

Lucrătorii sezonieri, în majoritate muncitori agricoli, au dificultăți în respectarea carantinei din Tirolul de Sud, odată ce sunt cofnirmaţi pozitivi cu Covid 19, scrie bznews24.it. Poliţia italiană a primit 25 de reclamații, dintre care 22 privind angajații străini din sectorul agricol. Cazurile s-au produs în Venosta, Pusteria și Bassa Atesina. Toți au fost acuzați de încălcarea articolului 260 din Legea sănătății care prevede că „oricine nu respectă ordinul pentru a preveni evaziunea sau răspândirea unei boli infecțioase umane este pedepsit cu arestarea de trei la optsprezece luni și cu amendă cuprinsă între 500 și 5.000 de euro”.

Șaisprezece dintre cei raportați au fost identificaţi în Venosta. Este vorba 13 cetățeni români, 2 bulgari și 1 moldovean, toți muncitori agricoli.

Toți au dat rezultate pozitive la primul test tampon (unii și la al doilea) și ar fi trebuit să rămână izolați în spațiile puse la dispoziție de către angajatori. Totuși, toți au plecat din carantină cu scopul de a se întoarce în țara lor de origine, după cum au verificat oamenii din Arma din stațiile Naturno și Silandro. O alegere care a provocat un pericol foarte mare pentru toți  călătorii care nu ştiau că sunt bolnavi. Între Aldino și Egna, alți șase muncitori sezonieri români care au dat rezultate pozitive la Covid 19 au dispărut fără urmă, mai scrie sursa citată.

Unul dintre muncitorii români, însă, un bărbat în vârstă de 34 de ani, a fost prins la bordul unui microbuz cu opt pasageri care se îndrepta spre România. Maşina plecase din Venosta şi a fost oprit de un echipaj de poliţie pentru control. Se pare că bărbatul, depistat pozitiv cu COVID-19, a fugit din locul de carantină pus la dispoziţie de angajatorul său din Sluderno.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel