Italia. Primarul unei insule se PLÂNGE de criza migranţilor: "Este imposibil de gestionat"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Lampedusa, cel mai sudic punct al Italiei, este invadată de migranţi din nordul Africii, s-a plâns sâmbătă primarul din mica insulă mediteraneană, relatează dpa.

"Situaţia a devenit imposibil de gestionat. Dacă guvernul nu o va face, voi declara eu stare de urgenţă", a declarat Toto Martello, citat de agenţia Ansa.

Ansa a precizat că în prezent se află 1.027 de migranţi pe insula de 20 kmp, printre care şi 203 care au ajuns cu şapte ambarcaţiuni interceptate în cursul nopţii. Se crede că mulţi dintre aceşti migranţi provin din Tunisia.

În jur de 50 dintre nou veniţi sunt ţinuţi în corturi în portul Lampedusa din cauza lipsei altor opţiuni de cazare, a mai relatat Ansa.

Lampedusa are un centru pentru migranţi, dar care are o capacitate oficială de doar 95 de locuri. Transferurile regulate de migranţi către Porto Empedocle din Sicilia - unde au plecat vineri circa 200 de persoane - nu sunt suficiente pentru a uşura presiunea.

În cursul acestei săptămâni, situaţia migranţilor din Lampedusa a dus la vizite separate ale ministrului de interne Luciana Lamorgese şi liderului opoziţiei Matteo Salvini, preşedintele Liga, de extremă dreapta.

Venirile de migranţi au luat amploare în Italia în ultimele săptămâni. În perioada 1-24 iulie au venit 4.384 de migranţi, faţă de în jur de 1.000 în iulie 2019 şi aproape 2.000 în iulie 2018.

Totuşi, numărul de migranţi pe mare este în continuare relativ scăzut comparativ cu perioada de vârf dintre 2014 şi mijlocul lui 2017, când peste 600.000 de oameni au ajuns pe ţărmurile italiene.

În acest an, Italia a înregistrat 11.334 de migranţi veniţi pe mare, aproape tot atât de mulţi ca în întreg anul 2019. În 2018, numărul acestora a fost de 23.370.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel