Italia. Petrecere în Pandemie. Sute de tineri fără măşti au ignorat restricţiile şi au dansat în piaţă. Poliţia i-a identificat din imagini - VIDEO

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video
captura video

Sute de tineri, în seara de joi, 8 ianuarie, s-au întâlnit în centrul istoric al orașului Lucca din zona Porta dei Borghi. Nu a fost o petrecere organizată sau autorizată. Tinerii au dansat în ritmul muzicii și mulți dintre ei erau fără măști. Imaginile au fost înregistrate de unii prezenți și difuzate pe rețelele de socializare.

O serie de videoclipuri au circulat pe internet în câteva ore şi toată lumea a putut vedea cum restricţiile sunt încălcate flagrant de sute de tineri.

Un tânăr din Pistoia ar fi adus petrecăreţii acolo cu muzică la volum maxim și i-a invitat pe cei prezenți la dans, încălcând toate regulile prevăzute pentru limitarea infecției de la Covid-19. Poliția verifică camerele instalate în zonă, pentru a urmări persoanele, a le identifica și a proceda din oficiu cu plângerile. 

Într-adevăr, vinerea a fost o seară de verificări și intervenții pe teritoriu pentru Poliția Municipală. La Porta dei Borghi patrula a fost prezentă de la ora 19.30. Aici erau și carabinierii. Spațiul deschis dintre via Michele Rosi și via Fillungo a fost ocupat de o multitudine de oameni, adunați pentru a consuma un aperitiv, dintre care majoritatea s-au prezentat fără mască, nerespectând regulile de care trebuie urmate pentru a conține răspândirea infecției de la Covid-19.

 

Poliţia a evitat haosul prin intervenţie. Autorii petrecerii vor fi identificaţi după imagini

 

Cele două patrule prezente au evaluat că o intervenție imediată nu ar fi permis probabil o identificare sigură a infractorilor și, dimpotrivă, ar fi riscat să genereze o problemă de ordine publică. În aceste cazuri, de fapt, intervenția directă imediată trebuie evaluată cu atenție din punct de vedere al siguranței operatorilor și a altor persoane prezente: pe scurt, deoarece camerele sunt prezente și, prin urmare, identificarea poate fi efectuată și din oficiu, a fost ales pentru a evita situațiile care ar putea provoca haos. 

Prin urmare, s-a decis să aștepte și să continue investigațiile oficiale folosind și sistemul de supraveghere video din zonă, datorită căruia poliția va putea continua plângerile.

După o oră de la prima intervenție, având în vedere că au sosit întăriri și că numărul persoanelor prezente a scăzut, patrulele Poliției Municipale și Carabinieri s-au prezentat din nou la Porta dei Borghi: agenții i-au dispersat pe cei prezenți, procedând tot cu identificarea; au continuat apoi prin via Fillungo până la intersecția cu via Busdraghi, la restaurantul Vinarkia. Aici au procedat la identificarea proprietarului și au așteptat până la închiderea afacerii. Agenții precizează că la sosirea poliției în via Michele Rosi / Porta dei Borghi, sediul se închidea deja și muzica provenea de la un amplificator purtat pe un cărucior: autorii au fost identificați și raportați. 

Municipalitatea Lucca, în condamnarea a ceea ce s-a întâmplat, le mulțumește managerilor localurilor în cauză care s-au distanțat imediat de propriii clienți, denunțând ceea ce se întâmpla cu videoclipurile publice. Municipalitatea Lucca se va ocupa acum de coordonarea poliției pentru a evalua măsurile ulterioare de izolare.

Începând din 11 ianuarie, Italia va fi predominant portocalie, cu unele regiuni roșii și unele galbene. Lombardia, Veneto și Sicilia sunt în acest moment cele mai lovite regiuni. Potrivit Corriere Della Sera, aceste regiuni vor fi cel mai probabil declarate ca ROȘII.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel