Italia. Crește numărul de cazuri Covid, iar o regiune se pregătește de restricții: Va intra în zona galbenă, de luni

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
În Germania certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă şi în mijloacele de transport
În Germania certificatul verde devine obligatoriu la locul de muncă şi în mijloacele de transport

Numărul cazurilor noi de infectare cu Covid-19 continuă să crească în Sicilia, Italia, o regiune cu risc de zonă galbenă, de luni, 23 august.

Toată Italia se află în acest moment în zona albă, însă de luni, 23 august, va exista cel puțin o regiune care va intra în zona galbenă. Prima regiune care are risc de a reveni în zona galbenă, prin urmare cu restricții mai mari decât zona albă, este Sicilia.

„Noile cazuri și internările la terapie intensivă au crescut”, explică șeful Biroului de Statistică al Municipalității, Girolamo D’anneo. „Pe baza datelor publicate ieri de Departamentul Protecției Civile, în Sicilia sunt 6.833, cu 34,1% mai mult decât săptămâna precedentă, când se înregistrase deja o creștere de 14,7%. Raportul dintre testele pozitive și testele efectuate a crescut, de asemenea, de la 5,1% la 6,3%. 6.000 de cazuri noi nu au fost depășite într-o săptămână timp de trei luni și jumătate (ultima dată în săptămâna 26 aprilie - 2 mai, cu 6.683 de pozitive noi)”.

Sicilia, Sardinia și Toscana sunt cele trei regiuni aflate în prezent în fruntea numărului de cazuri COVID-19. Toscana, în ciuda faptului că a înregistrat o creștere a spitalizărilor, se poate baza pe o rezervă excelentă de paturi, dat fiind că doar 6% din locurile de la terapie intensivă sunt ocupate de pacienți COVID. Nu aceeași situație este însă în Sicilia, unde sunt deja ocupate 15% din locurile din spitale și 9% din paturile de la ATI. În Calabria situația este îngrijorătoare pentru că la un număr mai mic de infectări, față de celelalte regiuni, are deja un grad de ocupare în spitale de 13%.

 

Nello Musumeci: „Galbenul nu este un blestem, este efectul comportamentului”

 

„Galbenul nu este un blestem, este efectul comportamentului”. Într-un interviu pentru Corriere della Sera, președintele regiunii siciliene, Nello Musumeci, spune că „Sicilia primește ceea ce produce. Am înregistrat o creștere în ultimele luni”.

„Există cei care respectă regulile”, continuă el „și cei care cred că pot participa la o nuntă cu 300 de invitați fără ca unul să poarte o mască. Ne dăm seama?”. În plus, el subliniază: „În ultimele două luni am avut două milioane de turiști care contribuie inevitabil la promiscuitate. Acestea fiind spuse, am restabilit controlul accesului în aeroporturi, cel puțin pentru pasagerii din acele țări în care a fost declanșată alarma. Dar, din păcate, nu a fost suficient și conform parametrilor actuali Sicilia este la un pas de a deveni galbenă”.

Intrarea în zona galbenă aduce o serie de restricții: purtarea măștii devine obligatorie, iar barurile și restaurantele mai pot funcționa în interior numai până la ora 18:00.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel