Israelul rezervă testele PCR pentru persoanele vulnerabile şi extinde autotestarea la domiciliu

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Israelul pune în aplicare noi măsuri în lupta cu pandemia de coronavirus. 

Israelul a anunţat miercuri modificarea politicii de testare şi carantinare împotriva COVID-19, în cadrul eforturilor de a gestiona mai eficient resursele şi a asigura în continuare protecţia persoanelor vulnerabile, pe fondul noului val epidemic alimentat de varianta Omicron, transmite Reuters.

Testele RT-PCR vor fi rezervate locuitorilor de peste 60 de ani şi celor cu sistem imunitar slăbit, urmând ca persoanele cu risc mai scăzut să utilizeze teste antigenice rapide, a indicat Ministerul Sănătăţii.

Kituri de testare la domiciliu



Persoanele care nu se află în grupele de risc şi care sunt vaccinate împotriva COVID-19 vor avea permisiunea de a utiliza kituri de testare la domiciliu pentru a afla în primă fază dacă este necesar să se autoizoleze după expunerea la purtători ai coronavirusului.

'Aceasta este o schimbare semnificativă menită să identifice mai rapid populaţiile la risc, să se intervină şi să se prevină formele grave de boală. Acum ne uităm şi mai puţin la (ratele de) infectare', a arătat Nachman Ash, director general în minister, într-o conferinţă de presă.

Israelul speră că stocurile sale de medicamente antivirale achiziţionate de la Pfizer şi Merck vor ajuta ca numărul de spitalizări şi de cazuri grave să rămână scăzut, chiar dacă se aşteaptă ca infectările zilnice să atingă cifre record în săptămânile viitoare.

Noile reguli vor intra în vigoare vineri, 7 ianuarie

 

Până acum, persoanele intrate în contact cu purtători confirmaţi ai SARS-CoV-2 erau obligate să se testeze în centre oficiale. Dacă erau găsite pozitive, trebuiau să intre în carantină, sub monitorizarea poliţiei.

Regulile anunţate miercuri înseamnă că persoanele vaccinate se pot testa singure acasă acasă şi raporta rezultatul obţinut. Dat fiind că vor fi procesate mai puţin teste PCR, cei din categoriile de risc vor primi rezultatul mai rapid.

'În următoarele câteva zile ne vom obişnui să se testăm singuri (...) ceea ce ne va permite să menţinem economia deschisă', a afirmat ministrul sănătăţii, Nitzan Horowitz.

Nu vor sta în izolare



Cei cu rezultat negativ nu vor sta în izolare, iar ceilalţi vor trebui să facă un al doilea test, de confirmare, la o clinică. De la debutul pandemiei, Israelul a confirmat în jur de 1,4 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi mai mult de 8.000 de decese.

Aproximativ 60% din cei 9,4 milioane de locuitori sunt vaccinaţi cu două doze, conform Ministerului Sănătăţii. În această săptămână a început administrarea celei de-a patra doze de vaccin persoanelor din categoriile de risc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel