Israel. Autoritățile renunţă la obligativitatea prezentării ''paşaportului'' de vaccinare, în ciuda numărului record de îmbolnăviri

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Israel. Autoritățile renunţă la obligativitatea prezentării ''paşaportului'' de vaccinare, în ciuda numărului record de îmbolnăviri
Israel. Autoritățile renunţă la obligativitatea prezentării ''paşaportului'' de vaccinare, în ciuda numărului record de îmbolnăviri

Israelul a renunţat practic să mai ceară populaţiei să prezinte documente care să dovedească statutul privind vaccinarea, în ciuda înregistrării unui număr record de pacienţi grav bolnavi suferind de COVID-19, relatează luni DPA, citată de Agerpres.

De luni, oamenii vor trebui să demonstreze că au fost vaccinaţi sau au trecut prin boală arătând "paşaportul verde" doar când participă la evenimente de amploare, cum este cazul nunţilor.

Aceasta înseamnă că oricine poate merge la restaurant, cinematograf sau hotel fără a trebui să prezinte documentul sau dovada unui rezultat negativ al testului pentru coronavirus.

Schimbarea regulilor înseamnă de asemenea că, la ieşirea din Israel, persoanele nevaccinate nu vor mai trebui să prezinte un test negativ la coronavirus.

Relaxarea intervine în ciuda faptului că peste 1.200 de persoane sunt în spital cu infecţie COVID-19, cel mai mare număr de la începutul pandemiei în ţara de 9,4 milioane de locuitori, notează DPA.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 1.255 de pacienţi au făcut forme grave ale bolii. Cu toate acestea, valul îmbolnăvirilor cu tulpina Omicron a virusului a atins apogeul acum circa două săptămâni. Duminică, au fost raportate 33.394 de noi cazuri, semnificativ mai puţine decât vârfurile anterioare de 85.000 într-o singură zi.

 

Vaccinul protejează copiii de infectarea cu Omicron

Între timp, un studiu, realizat de Ministerul Sănătății din Israel, a constatat că minorii, vaccinați împotriva noului coronavirus, au jumătate din șansa de a contracta varianta Omicron, în comparație cu minorii nevaccinați.

Studiul, primul de acest gen, a analizat copiii, cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, și a constatat că protecția împotriva tulpinii descoperite la sfârșitul lunii noiembrie, în Africa de Sud, a fost eficientă timp de trei luni.

În special, în perioada 25 decembrie – 16 ianuarie, incidența infecțiilor a fost egală cu 260 de cazuri la 100 de mii de locuitori pe zi pentru cei nevaccinați. Dintre cei vaccinați, însă, a fost puțin peste 120. La cei care au primit și doza de rapel, incidența a fost de 90 de cazuri la 100 de mii de locuitori.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel