Israel. Ambasador, ATACAT și SCUIPAT în Tel Aviv

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Poliţia din Israel a anunţat astăzi arestarea unui bărbat în vârstă de 65 de ani care l-ar fi scuipat pe ambasadorul Poloniei, în timp ce acesta se afla în maşina sa, relatează dpa şi AFP.

Potrivit publicaţiei Ynet, incidentul, survenit marţi, a fost de fapt mai grav. Ynet îl citează pe ambasadorul Marek Magierowski ca afirmând că se afla în afara ambasadei când a fost atacat fizic şi verbal de un bărbat care i-a strigat, între altele: „polonez, polonez!”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe israelian a ţinut să transmită „cea mai profundă simpatie” faţă de ambasador, adăugând că instituţia sa a fost „şocată” de atac.

La Varşovia, Ministerul polonez de Externe a convocat-o pe ambasadoarea Israelului, Anna Azari, în legătură cu acest incident, iar premierul Mateusz Morawiecki a denunţat pe Twitter un atac „rasist şi inacceptabil”.

 

Incidentul survine pe fondul tensiunilor între Israel şi Polonia

 

Incidentul survine pe fondul unei noi escaladări a tensiunilor între Israel şi Polonia, în urma anulării de către Varşovia a vizitei unei delegaţii israeliene. Conform presei israeliene, vizita a fost anulată din cauza unei dispute legate de restituirea bunurilor evreieşti furate în timpul Holocaustului.

Anul trecut, relaţiile dintre Polonia şi Israel au fost marcate de divergenţe create de legea poloneză ce incriminează discursurile care ar putea sugera o complicitate poloneză la Holocaust.

În februarie, ministrul israelian de externe Israel Katz a stârnit indignare la Varşovia afirmând chiar în ziua numirii sale că polonezii „sug antisemitism odată cu laptele mamei”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel