Irlanda de Nord. Autobuz, deturnat şi incendiat: „Terorizăm societatea cu speranța de a realiza ce?” - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Irlanda de Nord. Autobuz, deturnat şi incendiat: „Terorizăm societatea cu speranța de a realiza ce?” - VIDEO
Irlanda de Nord. Autobuz, deturnat şi incendiat: „Terorizăm societatea cu speranța de a realiza ce?” - VIDEO

Un autobuz a fost distrus după ce a fost deturnat și incendiat de patru bărbați în Newtownabbey, într-o comunitate unionistă pro-britanică din Irlanda de Nord. Presa locală a scris că incidentul are legătură cu tensiunile legate de barierele comerciale post-Brexit, despre care există temeri că vor reaprinde conflictele.

S-a întâmplat în apropiere de Valley Leisure Center, pe Church Road, la ora 19:45 GMT, duminică. Poliția a spus că patru bărbați s-au urcat în autobuz, au ordonat pasagerilor și șoferului să coboare și apoi au dat foc. Nimeni nu a fost rănit, potrivit autorităților.

Este a doua oară într-o săptămână când un autobuz este deturnat și ars în Irlanda de Nord. Săptămâna trecută, luni dimineață, doi bărbați înarmați și mascați s-au urcat într-un autobuz în Newtownards, County Down, i-au ordonat șoferului să plece și apoi i-au dat foc.

După ultimul incident, ministrul Infrastructurii, Nichola Mallon, a declarat că este „rușinos și dezgustător” că lucrătorii din transportul public au fost din nou vizați.

„Autobuzele Translink sunt bunuri publice. Fără ele, oamenii nu pot ajunge la serviciu, școală sau programări la spital. Șoferii noștri de autobuz sunt oameni din clasa muncitoare care merită să fie în siguranță la locurile de muncă. Oamenii care folosesc transportul public merită, de asemenea, să se simtă în siguranță și să-și poată desfășura treburile fără teamă”, a precizat Nichola Mallon.

 

 

Șoferul și pasagerii au coborât în siguranță din autobuz


Furnizorul de transport public Translink a declarat că șoferul și un număr mic de pasageri au coborât în ​​siguranță din autobuz.

„Șoferul nostru este puternic zguduit și este susținut în prezent de colegi. Suntem foarte dezamăgiți de acest atac intimidant asupra personalului nostru și a serviciilor de transport public din zonă”, au transmis reprezentanții companiei de transport public.

Liderul Partidului Democrat Unionist (DUP), Sir Jeffrey Donaldson, a descris incidentul drept „fără sens”.

„Un astfel de comportament criminal ar putea duce la moarte sau răni grave. Acest lucru dăunează doar oamenilor și comunităților locale. Nu servește niciunui motiv. Liderii acestor grupări ar trebui să se retragă. Schimbarea este adusă de politică, nu de arderea autobuzelor”, a scris Donaldson pe Twitter.

 

„Terorizăm societatea cu speranța de a realiza ce?”

 

Ministrul Justiției Naomi Long a declarat: „Deturnarea și arderea unui autobuz nu realizează nimic. Ceea ce face este să terorizeze și să sperie oamenii care doar încearcă să-și câștige existența sau să ajungă acasă la familiile lor”, a adăugat liderul Partidului Alianței.

Liderul Partidului Unionist Ulster (UUP), Doug Beattie, a apelat și el la rețelele de socializare pentru a condamna atacul.

„Terorizăm societatea cu speranța de a realiza ce? Acest lucru este cu totul jalnic și trebuie să înceteze. Cei responsabili nu reprezintă majoritatea covârșitoare care își doresc doar o societate pașnică”, a scris Beattie pe Twitter.

 

„Amenințarea de deturnare planează asupra șoferilor”

 

Peter Macklin de la sindicatul GMB, care reprezintă unii șoferi Translink, a spus că este „dezgustător” că ar trebui să se confrunte cu astfel de atacuri.

„Este total dezgustător că acest lucru s-ar putea întâmpla în timp ce își desfășoară activitatea de zi cu zi”, a spus el. „Ei intră să-și facă treaba și atât - ei simt că ar trebui să poți face asta în siguranță, fără ca această amenințare să planeze asupra ta în fiecare zi. Vom lucra îndeaproape cu compania pentru a încerca să ne asigurăm că toate măsurile sunt puse în aplicare pentru a preveni aceste lucruri și pentru a permite oamenilor să-și facă rutina zilnică în siguranță”.

Trei autospeciale de pompieri au fost trimise pentru stingerea incendiului, iar echipajele au părăsit fața locului în jurul orei 21:30.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel