ÎPS Teodosie a primit decizia definitivă în dosarul în care era acuzat de corupție

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost achitat definitiv în dosarul în care era acuzat de corupţie, a decis vineri instanța supremă. Şi în primă instanţă, Teodosie a primit tot decizie de achitare.

ÎPS Teodosie a fost achitat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul Nazarcea. Prelatul a fost acuzat de fraudă cu fonduri europene.

„Respinge ca nefondate apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa şi de partea civilă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură împotriva sentinţei penale nr.84/P din 06 iunie 2019 a Curţii de Apel Constanţa, Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie", se arată în sentința instanței supreme.

La ultimul termen, procurorul DNA a cerut magistraţilor închisoare cu suspendare pentru toţi inculpaţii din dosar.

Și în prima instanță, la Curtea de Apel Constanța, ÎPS Teodosie a primit tot decizie de achitare în dosarul Nazarcea, în care era acuzat că a prezentat declarații false în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA).

De asemenea, instanța a dispus achitarea și a celorlalți cinci inculpați din dosar.

Totodată, magistrații au dispus și ridicarea măsurii asigurătorii a sechestrului, respectiv poprirea conturilor deținute de Teodosie Petrescu, persoana responsabilă civilmente Arhiepiscopia Tomisului și persoana responsabilă civilmente Așezământul Monahal Sf. Apostol „Andrei", informează Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel