Ion Ceban a fost ales noul PRIMAR al Chișinăului

Narcis Popa |
Data publicării:

Socialistul Ion Ceban a fost ales în funcţia de primar al Chişinăului, câștigând detașat în fața contracandidatului său, Andrei Năstase în turul II de scrutin pentru alegerile locale din Republica Moldova, relatează site-ul Unimedia.md.

Ion Ceban a ieșit învingător cu votul a 52.52% dintre alegători care și-au exercitat dreptul la vot în turul II de scrutin pentru alegerile locale

Potrivit datelor furnizate de Comisia Electorală Centrală, după prelucrarea a 306 din 307 procese verbale, socialistul Ion Ceban a câștigat alegerile pentru șefia capitalei, cu o diferență de 5,04% în fața concurentului său, Andrei Năstase, care a beneficiat de susţinerea a 47.48% din electorat.

În turul I al alegerilor locale din 20 octombrie, candidatul PSRM, Ion Ceban a obținut 40,16%, iar candidatul Blocului ACUM Andrei Năstase - 31,09%.

Cetățenii din 384 de localități din Republica Moldova și-au ales, duminică, primarii, în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale, însă cea mai urmărită cursă a fost cea pentru Chișinău.

Peste 240.000 de oameni sau 37,9% din cetățenii Chișinăului cu drept de vot s-au prezentat la scrutinul local de duminică. Prezența este peste cea înregistrată în primul tur, când au votat 36,05% din alegători.

După prelucrarea tuturor celor 307 procese verbale, Ceban a obţinut 52.39% (123.807 de voturi), în timp ce Andrei Năstase a primit 47.61% din voturi (112.513 de voturi).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel