Ion Caramitru: Am cerut demisia ministrului Culturii

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Ion Caramitru, directorul Teatrului Național București, a declarat marți, după discuțiile cu premierul Viorica Dăncilă, că a cerut demisia ministrului Culturii, Daniel Breaz.

”Doamna prim-ministru ne-a promis că săptămâna viitoare, după ce face analiza lucrurilor pe care noi le-am prezentat, ne va chema din nou ca să ne spună ce soluții a găsit. În ceea ce mă privește, am cerut demisia domnului ministru Breaz pentru modul inoportun de preocupare față de instituțiile noastre, pe de o parte, și de modul de expunere publică al frustrărilor domniei sale”, a declarat Caramitru.

Acesta spune că anunț privind ancheta Corpului de Control a părut drept o amenințare la adresa sa. 

”Toată presa este plină de faptul că Ion Caramitru va fi anchetat de Corpul de control, ca și cum n-aș mai fi fost anchetat în fiecare an de Curtea de Conturi, de rapoartele pe care le face fiecare instituție către Ministerul Culturii, lună de lună se fac deschideri, se explică pe ce se cheltuiește, contractele sunt verificate, să vrei să faci ceva ilegal și nu poți. Nu avea decât să trimită Corpul de control fără să anunțe public, ca și cum trimite Inchiziția să verifice anumite incorectitudini de tip religios”, a mai spus directorului TNB.

Sute de actori și angajați ai teatrelor din București au protestat duminică în Piața Victoriei față de tăierile bugetare.

Foto- TNB

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel