Iohannis: „Starea de urgenţă ţine 30 de zile şi este obligatoriu să ne mişcăm foarte repede”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, astăzi, în videoconferinţa cu premierul Ludovic Orban şi cu miniştrii responsabili în gestionarea epidemiei COVID-19, că starea de urgenţă este pentru 30 de zile, fiind necesar ca măsurile să fie luate foarte repede.

„Am emis decretul prin care se instituie starea de urgenţă în România pentru 30 de zile. Acest decret este unul destul de voluminos şi conţine măsuri pe care le-am discutat cu dumneavoastră şi cu ceilalţi miniştri, plus câteva măsuri care au fost considerate necesare în discuţiile cu membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, care a avizat planul de măsuri, după cum ştiţi foarte bine cei care sunteţi membri în CSAT.

Pe mine mă interesează, în această fază, să ne mişcăm foarte repede şi aştept de la dumneavoastră să-mi comunicaţi, fiecare pe domeniul pe care îl gestionează, ce măsuri aţi luat deja dintre cele prevăzute în decret, ce măsuri aveţi planificate şi în ce cadru, în ce agendă pentru zilele următoare. Repet, starea de urgenţă ţine 30 de zile şi este obligatoriu - şi din acest motiv, şi în interesul public - să ne mişcăm foarte, foarte repede”, a spus Iohannis, la videoconferinţă.

 

Iohannis solicită impactul economic al măsurilor 

 

El le-a solicitat reprezentanţilor Guvernului să precizeze impactul asupra populaţiei în cazul măsurilor pe care le iau, o evaluare pe termen foarte scurt, pe termen scurt şi pe cele 30 de zile. De asemenea, şeful statului a solicitat impactul economic al măsurilor.

„Vă rog pe fiecare în parte - şi am transmis deja Ministerului de Interne această rugăminte - fiecare minister în parte să gestioneze un jurnal al măsurilor şi efectelor. Acest lucru v-aş ruga să-l centralizaţi, optimal la Ministerul de Interne, fiindcă în starea de urgenţă Ministerul de Interne are un rol special aici, şi să veniţi foarte repede, când vă daţi seama că ceva trebuie schimbat, cu propuneri de îmbunătăţire a acestor măsuri, de ameliorare a efectelor sau de întărire a măsurilor, în funcţie de cum decurg lucrurile”, a spus Iohannis.

 

Klaus Iohannis: „Din 184 de cazuri doar 3 sunt cazuri un pic mai complicate”

 

El le-a prezentat premierului şi miniştrilor o statistică referitoare la cazurile confirmate de coronavirus în România.

„O statistică din mai multe statistici pe care le-am adus cu mine vreau să v-o împărtăşesc chiar acum, în introducere, fiindcă este o ştire deocamdată dintre cele mai bune - avem 184 de cazuri confirmate de coronavirus, dar 75% dintre persoanele confirmate fie nu au simptome deloc, fie au simptome foarte uşoare. 19 persoane au fost declarate vindecate şi vor fi trimise acasă în cursul zilei de astăzi. Doar 3 cazuri avem de persoane internate la urgenţă, dar fără să fie conectate la suport ventilator, deci din 184 de cazuri doar 3 sunt cazuri un pic mai complicate. Nu avem până în momentul de faţă în România niciun deces confirmat”, a spus Iohannis.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy