Iohannis se întâlnește cu Arafat și Vela, pentru a analiza situația „extrem de gravă” generată de COVID-19

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, joi, cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pentru a analiza situaţia generată de pandemie.

Totodată, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă este aşteptat să decisă zonele unde terasele şi cluburile se vor închide la ora 23:00, transmite News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că joi se întâlneşte, la Palatul Cotroceni, cu ministrul de Interne, Marcel Vela, şi cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, pentru ”o analiză la zi” a situaţiei generate de pandemia de coronavirus.

Discuţia vine în condiţiile în care preşedintele a catalogat situaţia ca fiind ”extrem de gravă”.

„Este, după părerea mea, un moment critic, iar măsurile de protejare a populaţiei, în contextul în care România a atins aproape 1.200 de cazuri zilnice de infectare, sunt extrem de importante acum. Situaţia este extrem de gravă şi trebuie să fim conştienţi de necesitatea imperativă a ţinerii sub control a epidemiei”, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Klaus Iohannis.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă, zilnic, de mai bine de o săptămână, peste o mie de cazuri de infectare cu noul coronavirus, în timp ce specialiştii au anunţat în repetate rânduri că, în municipiul Bucureşti, dar şi în unele zone din ţară, situaţia locurilor de Terapie Intensivă destinate pacienţilor cu coronavirus este problematică.

Din cauza faptului că de opt săptămâni numărul de îmbolnăviri creşte constant, autorităţile au impus noi măsuri, între acestea fiind purtarea măştii de protecţie în locuri deschise, dacă este aglomeraţie, dar şi închiderea teraselor şi a cluburilor la ora 23:00.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel