Iohannis, reacție fulger după alegerea noului președinte CE. Ce mesaj transmite șeful statului

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Președintele României Klaus Iohannis transmite primul mesaj, după alegerea ministrului german al Apărării, Ursula von der Leyen, în funcţia preşedinte al Comisiei Europene. Șeful statului a transmis un mesaj de felicitare pe Twitter.

"O felicit pe Ursula von der Leyen pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Aştept o colaborare strânsă, pentru o Europă mai puternică", scrie Iohannis pe Twitter.

 

Ursula von der Leyen este oficial noua şefă a Comisiei Europene, validată în Parlamentul European cu 383 de voturi pentru, 22 de abţineri şi 327 voturi împotrivă.

Ea va ocupa acest post începând cu 1 noiembrie 2019 şi îi va urma în funcţie luxemburghezului Jean-Claude Juncker, care s-a aflat timp de un singur mandat în fruntea executivului Uniunii Europene, devenind astfel prima femeie care va conduce Comisia Europeană.

Pentru preluarea acestei funcţii, trebuia să obţină o majoritate de 374 din 747 de voturi.

Într-un scurt discurs susţinut după confirmarea ei la limită de către Parlamentul European, Ursula von der Leyen a spus că este o mare responsabilitate şi că munca ei începe din acest moment. Ea a mai afirmat că obiectivul ei este o Europă unită şi puternică.

Ursula von der Leyen, ministru german al Apărării şi unul dintre liderii Uniunii Creştin-Democrate (CDU, centru-dreapta), a fost propusă de Consiliul European pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. Nominalizarea trebuia confirmată de Parlamentul European, în contextul nemulţumirilor că nu a fost propus niciunul dintre liderii principalelor grupuri politice - Manfred Weber (Partidul Popular European, PPE, centru-dreapta) şi Frans Timmermans (Partidul Socialiştilor Europeni, PSE, centru-stânga).

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel