Iohannis participă la reuniunea la nivel înalt a Parteneriatului Estic. Ce mesaj vrea să transmită președintele

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
presidency.ro
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis va participa joi la reuniunea la nivel înalt a Parteneriatului Estic, desfășurată în format videoconferință. Se va discuta și despre cooperarea și solidaritatea în contextul epidemiei.

Președintele Klaus Iohannis va participa joi, la reuniunea la nivel înalt a Parteneriatului Estic, desfășurată în format videoconferință.

Reuniunea va fi prezidată de către Președintele Consiliului European, Charles Michel, care va reprezenta Uniunea Europeană alături de Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, informează Administrația Prezidențială.

„În cadrul dezbaterilor ocazionate de reuniune, urmează a fi abordate trei teme principale care vizează cooperarea și solidaritatea în contextul pandemiei de COVID-19, reafirmarea importanței strategice a Parteneriatului Estic și a valorilor sale fundamentale, respectiv realizările și obiectivele pe termen lung post-2020 ale acestei inițiative. În cadrul dezbaterilor, Președintele României va pleda pentru o politică fermă continuă de angajament a Uniunii Europene în Vecinătatea sa Estică, care poate deveni, prin progrese ale statelor partenere în domeniul reformelor asumate, un spațiu stabil, predictibil și prosper, compatibil cu valorile și principiile europene”, precizează Președinția.

Potrivit sursei citate, președintele Klaus Iohannis va evidenția sprijinul consistent acordat de către România pentru Republica Moldova și Ucraina în vederea combaterii efectelor pandemiei, în valoare de peste 3,5 milioane de euro, respectiv de aproximativ 1,75 milioane de euro, precum și trimiterea de personal medical.

La reuniune vor participa șefi de stat și de guvern din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene și din cele șase state partenere din regiune - Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel