Crime Caracal. Iohannis, intervenție DURĂ: "Guvernul a pus în funcții SLUGI și INCOMPETENȚI". ULTIMA ORĂ

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa Guvernului, după ședința CSAT.

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți că am ajuns la cazul Caracal pentru că guvernele din ultimii ani au umplut țara de incompetenți și slugi, acuzând că principalul scop a fost de deschidere a porților închisorilor.

"Am condus astăzi ședința CSAT în care am analizat rapoartele MAI și STS referitoare la modul în care au gestionat evenimentul tragic de la Caracal. Această dramă ne arată unde este dus statul cu instituțiile lui atunci când pe primul loc sunt puse salvarea și protejarea infractorilor și când deschiderea porților închisorilor devine grijă decidenților politici. Modificările aduse legilor justiției, valul de pensionări, recursul compensatoriu toate au generat grave vulnerabilitățil la adresa siguranței naționale cu efecte dramatice. Am ajuns aici pentru că în ultimii ani guvernele au umplut țara de prea mulți incompetenți. Au dat afară profesioniști și au pus în funcții oameni incapabili", a spus Klaus Iohannis.

Garantarea siguranței cetățeanului trebuie să fie prioritatea zero a clasei politice. Cetățeanul trebuie să își recâștige încrederea în stat și în instituții, iar un prim pas obligatoriu e eliminarea definitivă din sistem a celor care nu își fac această datorie", a mai spus președintele, după ședința CSAT de marți.

VIDEO

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel