Iohannis, ÎNTÂLNIRE cu Ursula von der Leyen. "Asta m-a RUGAT"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a avut o discuție cu Ursula von der Leyen pe tema comisarului european. 

Președintele Klaus Iohannis a confirmat că a purtat discuții cu președinta Comisiei Europene, care și-a manifestat dorința ca România să propună o femeie pentru funcția de comisar european, pentru portofoliul pe Transporturi. Totodată, președintele a susținut că Ursula von der Leyen i-a adresat "rugămintea" să grăbească România procesul desemnării unui comisar european, precizând că nu i-a dat un "deadline".

"Doamna președinte von der Leyen e foarte îngrijorată pentru situația creată, Comisia se grăbește, chit că avem o amânare de o lună de zile, nu din cauza României, din alte motive, dar situația e una complicată și sper să găsim soluții" a afirmat președintele.

"Ursula von der leyen își doreste foarte mult ca România să numească o doamnă pe transporturi" a afirmat președintele, care a mai spus că "rugămintea a fost să accelerăm procedura".

În condițiile în care Ursula von der Leyean a scris pe Twitter că i-a cerut președintelui Klaus Iohannis nume de candidați pentru funcția de comisar european, președintele a fost întrebat dacă a fost un "demand" sau o rugăminte. A răspuns râzând: "A fost o rugăminte".

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel