Iohannis, în centrul atenției la summit-ul PPE. Le-a făcut să râdă în hohote pe Angela Merkel și Ursula von der Leyen

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Klaus Iohannis a participat, astăzi, înaintea Consiliului European, la summit-ul PPE, la care șefii de stat și de guvern din familia popularilor au discutat punctele principale de pe agenda Consiliului. În fotografiile publicate de PPE, președintele României apare în centrul atenției, relaxat și vesel, făcându-le să râdă în hohote pe Angela Merkel și Ursula von der Leyen.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului va participa şi la Summitul Euro în format extins, precum şi la reuniunea Consiliului European - articolul 50, care va avea loc în contextul rezultatelor alegerilor anticipate din Marea Britanie.

În ceea ce priveşte bugetul multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021 - 2027, preşedintele Iohannis va pleda pentru "un buget ambiţios care să asigure realizarea cu succes a obiectivelor Uniunii pentru deceniul viitor".

„Preşedintele Klaus Iohannis va susţine menţinerea unor alocări semnificative pentru Politica de Coeziune şi Politica Agricolă Comună, două politici comunitare esenţiale datorită contribuţiei lor semnificative la sporirea investiţiilor europene şi continuarea procesului de convergenţă la nivel european.

Referitor la combaterea schimbărilor climatice, preşedintele României va pleda pentru continuarea eforturilor la nivelul Uniunii pentru definirea măsurilor menite a sprijini tranziţia către o neutralitate climatică, în vederea adoptării Strategiei pe termen lung a Uniunii Europene privind schimbările climatice, în conformitate cu prevederile Acordului de la Paris", precizează Preşedinţia. I

Iohannis va susţine că este esenţială o înţelegere comună asupra principiilor şi condiţiilor care să permită statelor membre să contribuie în mod echitabil la obiectivul UE privind o economie circulară şi neutră din punct de vedere al impactului asupra climei, informează Digi 24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel